O bere pe a cărui ambalaj scria că este fără alcool a fost retrasă de la vânzare. Care este motivul

  • Publicat:
O bere pe a cărui ambalaj scria că este fără alcool a fost retrasă de la vânzare. Care este motivul

Un producător a decis să retragă de pe piață o bere etichetată ca nealcoolică după ce a descoperit că unele loturi conțineau sticle cu băutură alcoolică. Aceasta situație putea pune șoferii în pericol de a-și pierde permisele de conducere dacă ar fi fost testați de poliție.

Producătorul a anunțat că cei care au achiziționat băutura o pot returna și vor primi banii înapoi, scrie hna.de. Berea fără alcool este adesea preferată pentru a potoli setea, mai ales în zilele caniculare, însă această descoperire a ridicat îngrijorări semnificative.

Avertismentul producătorului

Producătorul berii afectate, „Hirsch Alcohol-Free Weisse”, de la HirschBrauer Honer GmbH din Wurmlingen, Baden-Württemberg, a emis un avertisment urgent cu privire la această problemă. Compania a descoperit că unele pachete de șase sticle etichetate ca nealcoolice conțineau, de fapt, bere alcoolică „Hirsch Hefe Weisse”. Data de expirare a produselor afectate este 25 ianuarie 2025.

Compania a subliniat importanța verificării etichetelor de pe sticle atunci când se deschid pachetele de șase. Consumatorii care găsesc sticle etichetate greșit pot returna produsele la magazinele de unde le-au achiziționat pentru a primi un schimb sau o rambursare a prețului de vânzare.

Berea afectată este vândută atât în magazinul online propriu al Hirsch Brewery Honer, cât și în diverse magazine de băuturi din Baden-Württemberg. De asemenea, este disponibilă pe rafturile marilor lanțuri de supermarketuri, cum ar fi Edeka, Netto și Rewe.

Producătorul a subliniat că sticlele individuale de „Hirsch Hefe Weisse” (alcoolice) sunt sigure pentru consum și corespund declarației de pe etichetă. Problema se regăsește doar în ambalajele exterioare etichetate greșit ca „Hirsch Alcohol-Free Weisse”.

Această situație subliniază importanța verificării corecte a produselor alimentare și a etichetelor, mai ales pentru cei care evită alcoolul din diverse motive, inclusiv șoferii care trebuie să rămână sobri pentru a conduce în siguranță.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Ce poți să pățești, de fapt, dacă bei bere fără alcool. Descoperirea de ultimă oră a oamenilor de știință

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”