O femeie a fost diagnosticată și tratată de cancer de plămâni în aceeași zi: „A fost atât de ușor! Fără radio sau chimioterapie!”

  • Publicat:
O femeie a fost diagnosticată și tratată de cancer de plămâni în aceeași zi: „A fost atât de ușor! Fără radio sau chimioterapie!”

O femeie în vârstă de 61 de ani a fost diagnosticată și vindecată de cancer pulmonar în aceeași zi. Ea a explicat că în tratament nu au fost folosite metodele convenționale.

Diagnosticată și tratată de cancer de plămâni în aceeași zi

April Boudreau, o femeie în vârstă de 61 de ani din statul american Texas, s-a trezit după o anestezie locală pentru a descoperi că o tumoare în plămânii ei a fost identificată (și îndepărtată) într-o singură ședință.

„Te ciupești pentru că nu-ți vine să crezi că este adevărat”, a spus ea pentru Daily Mail. „Totul a fost atât de simplu, fără radiații sau chimioterapie.”

Boudreau a suferit deja tratamente pentru cancer de trei ori în viața ei, supraviețuind limfomului Hodgkin de două ori în 1984 și 1985 și cancerului de sân în 2002.

Bunica a fost supusă unei tomografii anuale în ianuarie, când medicii au detectat un nodul alarmant pe plămânul ei drept.

Ea a fost chemată în Texas Health Harris Methodist Hospital pentru un test de urmărire în primăvară. În timpul biopsiei pulmonare, medicii au confirmat că nodulul era de fapt cancer pulmonar în stadiu incipient, astfel că medicii au decis să îndepărteze imediat celulele canceroase în timp ce Boudreau era sub anestezie locală.

Chirurgia robotică, tehnica avansată care permite intervenții chirurgicale minim invazive

Echipa medicală a folosit o nouă tehnică de chirurgie toracică minim invazivă, care folosește un cateter ultra-subțire, ghidat de robot, pentru a viza leziunile din zonele greu accesibile ale plămânului.

Texas Health Harris Methodist Hospital Fort Worth este unul dintre primele spitale din stat care a adoptat noua tehnologie asistată de robot, care poate identifica tumorile cancerului pulmonar într-un stadiu mai devreme, comparativ cu testele tradiționale de diagnosticare.

Bătrâna de 61 de ani s-a trezit și a descoperit în mod șocant că fusese atât diagnosticată, cât și curățată de cancer în timp ce era sub anestezie.

În timpul operației ei, medicii i-au făcut doar cinci incizii mici pe partea ei pentru a îndepărta tumora, permițându-i să plece acasă a doua zi.

„Am luat pastile pentru durere timp de trei zile și de asta am avut nevoie. În trei zile mai târziu, eram normal, mă plimbam. Nu mi-a venit să cred”, a spus ea.

Cancerul pulmonar este principala cauză a deceselor cauzate de cancer la nivel mondial, dar anul trecut aceste cifre au atins un minim istoric datorită scăderii ratelor de fumat.

FOTO: Shutterstock | SURSA: New York Post

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”