O femeie aflată la un pas de moarte, după ce a ajuns la spital cu stări de vomă. În Ambulanță, asistenta s-a simți depășită de situație

  • Publicat:
O femeie aflată la un pas de moarte, după ce a ajuns la spital cu stări de vomă. În Ambulanță, asistenta s-a simți depășită de situație

Sistemul medical din România nu încetează ne uimească. O pacientă, care acum se află în comă, a ajuns la Spitalul Orăşenesc Târgu Cărbuneşti în urmă cu mai puţin de o săptămână, după ce se simţise destul de rău, iar în ultimele zile acuzase mai multe stări de vomă.

Pentru că starea sa s-a agravat după ce a ajuns la unitatea medicală, medicii au decis să o transfere la un spital din Capitală cu o ambulanța fără medic.

„Am dus-o în salon pe picioarele ei, conştientă. Când ne-am dus acolo, era sondată, avea sonda pusă. Delira, nu prea ne înţelegeam cu ea. Prea puţin vorbea. I s-a pus diagnosticul de insuficienţă renală acută”, povesteşte Valerian Ochian, soțul femeii, potrivit observatornews.ro.

O pacientă ajunsă la spital cu stări de vomă a intrat în comă

Femeia a intrat în comă, iar asistenta de pe ambulanță s-a simţit depăşită de situație, astfel că a luat decizia de a opri la cea mai apropiată unitate medicală, respectiv la Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea.

„Am plecat la ora 04:00 cu salvarea spre Bucureşti. A făcut o criză epileptică, spasme epileptice, aşa ni s-a spus. La Horezu a făcut o criză mai puternică. Asistenta de pe salvare a spus: Eu nu risc!”, adaugă Valerian Ochian, soțul pacientei.

„Pe drum, în apropiere de Vâlcea, starea s-a agravat. Au apărut nişte convulsii”, a precizat Tiberiu Tătaru, manager Serviciul de Ambulanta Gorj.

Femeia se află în continuare în comă și este sub supravegherea atentă a medicilor.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”