O tânără a murit subit, la numai 32 de ani, după ce medicii au ignorat un simptom și i-au spus că este stresată

  • Publicat:
O tânără a murit subit, la numai 32 de ani, după ce medicii au ignorat un simptom și i-au spus că este stresată

O tânără în vârstă de numai 32 de ani, despre care familia credea că este sănătoasă „tun”, s-a stins brusc din viață, după ce medicii, care au consultat-o, au ignorat un simptom și i-au spus că este doar „stresată”.

Timp de mai bine de doi ani, tânăra a simțit două simptome importante imediat după ce a fost infectată cu coronavirus, în septembrie 2020.

Pentru că simțea că nu mai are aer, iar bătăile inimii erau rapide, femeia a mers la mai mulți medici, iar toți i-ar fi spus că problemele ei erau legate de stres și că nu au identificat nicio problemă în urma analizelor.

Tânăra în vârstă de 32 de ani, din Manchester (Marea Britanie) a mers pentru prima dată la spital în septembrie 2020, fiind externată după 24 de ore.

„A făcut toate verificările, dar a fost externată a doua zi și era complet bine. Nu au detectat nimic la teste și au considerat că palpitațiile ar putea fi legate de stres”, a declarat sora tinerei pentru DailyMail.

După câteva luni, femeia a simțit, din nou, aceleași simptome cardiace, și a revenit la spital pentru a cere ajutorul medicilor.

Din nou, medicii i-au făcut analize și au externat-o, spunându-i că, cel mai probabil, simptomele resimțite sunt din cauza stresului.

În martie 2023, după o săptămână în care nu s-a simțit bine, femeia și-a anunțat familia că merge la spital, pentru că inima îi făcea, din nou, probleme.

„Ne-a trimis mesaje toată ziua și părea absolut bine. Nu se simțise bine toată săptămâna aceea”, a mai povestit sora tinerei pentru DailyMail.

La câteva ore de la internare, femeia a intrat în stop cardio-respirator, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Boala nediagnosticată, identificată abia la necropsie

Medicii au efectuat necropsia în cazul tinerei de 32 de ani și au descoperit că aceasta suferea de o boală nediagnosticată: miocardita.

Această afecțiune poate slăbi mușchiul inimii și crește riscul de complicații fatale, inclusiv stop cardio-respirator și accident vascular cerebral.

În majoritatea cazurilor, miocardita nu prezintă simptome definitorii, aşa că diagnosticul se stabileşte pe baza unor analize suplimentare, precum:

  • Teste de sânge (pentru depistarea semnelor de inflamaţie şi a localizării infecţiei)
  • Electrocardiogramă
  • Radiografie toracică
  • Ecocardiogramă
  • IRM (imagistică prin rezonanţă magnetică)
  • Biopsie miocardică

Cele mai frecvente cauze ale miocarditei sunt infecţiile virale sau bacteriene, inclusiv infecţia cu stafilococul auriu, şi existenţa unor boli autoimune, dar sunt şi alţi factori care pot creşte riscul instalării acestei afecţiuni.

sursa foto: funeral-notices.co.uk.

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian