Obiceiul periculos din timpul somnului care poate provoca demență. Cea mai recentă descoperire a specialiștilor este alarmantă

  • Publicat:
Obiceiul periculos din timpul somnului care poate provoca demență. Cea mai recentă descoperire a specialiștilor este alarmantă
Sursa foto: shutterstock

Potrivit unui studiu, dacă dormi prea mult te expui riscului de demență. Explicațiile, în rândurile de mai jos.

Rutina de somn îți influențează sănătatea mai mult decât credeai

Cercetătorii din China, Suedia și UK au descoperit faptul că un somn mai lung de 8 ore crește riscul de demență cu până la 69%, în timp ce dormitul înainte de ora 21:00 crește riscul de demență de două ori.

Oamenii de știință au observat că problemele de somn și declinul cognitiv sunt legate de date demografice, precum vârsta, sexul sau educația. În plus, durata lungă de somn este asociată cu un factor de risc genetic pentru demență.

Studiul a constatat că funcția cognitivă ar trebui monitorizată la adulții în vârstă care raportează un timp prelungit în pat, în special la bărbații cu vârste cuprinse între 60 și 74 de ani.

La experimentul de mai sus, 97 de subiecți au fost diagnosticați cu demență în timpul unei perioade medii de urmărire de 3 și până la 7 ani dintr-un total de 2000 de adulți care NU sufereau de demență la începutul studiului.

Citește și: Somnul, componentă esențială a sistemului imunitar. Cât trebuie să dormim pentru a ne menține sănătoși?

Sfaturi pentru un somn mai bun și mai sănătos

Fiți consecvenți, în primul rând. Încercați să mergeți la somn la aceeași oră în fiecare seară și să vă treziți la aceeași oră în fiecare dimineață (aici incluzând și weekend-urile pe cât cu putință).

Asigurați-vă că spațiul de dormit este unul liniștit, întunecat și la o temperatură confortabilă.

Odată așezați în pat, lăsăți la o parte dispozitivele electronice, precum televizoarele, computerele sau telefoanele mobile.

Evitați mesele grele, consumul de cofeină sau de alcool înainte de somn.

Practicați gimnastica (stretching-ul) care să vă ajute să vă detensionati și să adormiți mai repede.

Citește și: Cum să adormi mai repede și să ai parte de un somn mai odihnitor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: