Obiceiul simplu care te-ar putea ține la distanță de bolile cardiovasculare

Renunță la obiceiul de a adăuga sare după ce mâncarea a fost gătită și vei sta la distanță de bolile cardiovasculare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Obiceiul simplu care te-ar putea ține la distanță de bolile cardiovasculare
Obiceiul simplu care te-ar putea ține la distanță de bolile cardiovasculare Sursa foto: Shutterstock

Sarea este considerată inamicul principal în ceea ce privește dezvoltarea afecțiunilor cardiovasculare, în timp ce alimentele cu conținut scăzut de sodiu și dietele bine puse la punct ar putea fi printre cele mai importante sugestii pentru a evita hipertensiunea arterială și bolile cardiovasculare.

Un studiu recent sugerează că simpla abținere de la adăugarea de sare în mâncare după ce aceasta a fost gătită poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare.

Legătura dintre sare și bolile cardiovasculare

Riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare pare să scadă atunci când indivizii supuși unui studiu au adăugat sare mai rar la mâncare, încorporând în stilul lor de viață și o dietă DASH.

Dieta DASH presupune abordări dietetice care au drept scop scăderea tensiunii arteriale. Sunt recomandate în special alimente bogate în calciu, magneziu și potasiu. De asemenea, trebuie reduse cantitățile de grăsimi saturate, zahăr și sodiu.

Potrivit concluziilor studiului, cei care au raportat că au adăugat sare rar sau deloc în mâncare în timp ce urmau dieta DASH au avut cel mai scăzut risc de a dezvolta boli cardiovasculare.

În general, s-a constatat faptul că oamenii care nu adaugă sare suplimentară în mâncare prezintă un risc mult mai mic de apariție a bolilor de inimă, indiferent de factorii stilului de viață și de bolile preexistente.

Consumul de prea multă sare poate crește tensiunea arterială, ceea ce duce la un risc mai mare de boli cardiovasculare, inclusiv accident vascular cerebral. Totodată, acesta este unul dintre motivele principale pentru care dieta DASH a fost concepută având în vedere un consum mai mic de sodiu.

Înainte de acest studiu, se presupunea că reducerea riscului de boli cardiovasculare depinde de eliminarea totală a sării din dietă în timpul gătitului. Odată cu efectuarea studiului, s-a concluzionat faptul că momentul în care sarea este adăugată în mâncare reprezintă cel mai important aspect. În plus, adăugarea și celei mai mici cantități de sare după gătirea mâncărurilor are potențialul de a face o diferență enormă în ceea ce privește sănătatea inimii tale.

Surse: eatthis.com, cdc.gov, medicalnewstoday.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult