Pe heliportul unui spital din Capitală pot fi aduşi şi bolnavi din afara ţării

”Heliportul ne permite să preluăm şi mai multe cazuri grave şi toate beneficiază de îngrijiri medicale avansate în SUUB”, a declarat dr. Adriana Nica, manager.
  • Publicat:
Pe heliportul unui spital din Capitală pot fi aduşi şi bolnavi din afara ţării
Pe heliportul unui spital din Capitală pot fi aduşi şi bolnavi din afara ţării, foto Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti anunţă că primit, recent, cod internaţional ICAO (International Civil Aviation Organization) LRSU, ceea ce îl plasează pe harta heliporturilor lumii şi este recunoscut astfel la nivel mondial. Acest fapt confirmă că pe heliportul SUUB pot ateriza elicoptere în misiuni umanitare şi din exteriorul ţării.

Până în prezent 28 de elicoptere SMURD au aterizat pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti aducând bolnavi cu afecţiuni grave, ameninţătoare de viaţă. Heliportul a devenit funcţional pe 3 decembrie 2019, iar investiţia a fost finanţată în totalitate de compania MaxBet. 

11 săli are Blocul Operator Central de la SUUB

De altfel, la finalul anului trecut, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost dat în folosinţă şi Blocul Operator Central, ale cărui 11 săli sunt dotate cu aparatură medicală de înaltă performanţă, iar unii dintre bolnavii în stare critică, care ajung la SUUB pe calea aerului şi pentru care se impune intervenţie chirurgicală, beneficiază de această aparatură modernă.

Se construieşte cel mai mare centru de radioterapie public tot la SUUB

O altă veste bună – din 2019, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au început lucrările pentru construcţia şi dotarea celui mai mare centru public de radioterapie din ţară.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News