Mulți români aleg să consume somon, pentru că are oase puține și este absolut delicios. Însă există și alt tip de pește pe care experții în nutriție îl recomandă. Din nefericire, puține persoane îl includ în alimentație!
Peștele din Marea Neagră care este mult mai delicios și gustos decât somonul! În plus, are oase puține, este destul de ieftin și se prepară simplu. Cu toate acestea, mulți români nu îl includ în meniul lor. Acest tip de pește este plin de vitamine, minerale și nutrienți, care sunt benefice pentru sănătatea organismului.
Vorbim despre bibanul de mare! Peste hotare, carnea acestui pește este extrem de apreciată. Spre exemplu, în Turcia sau Grecia, bibanul este cunoscut drept „lavrac” și este o delicatesă în restaurante. Pescarii îl prind din Marea Mediterană, Marea Neagră și Oceanul Atlantic. Cu toate acestea, românii nu prea îl consumă.
Bibanul de mare mai poate fi găsit și în apele de coastă în lunile de vară. În anumite zone, bibanul este catalogat peste somonul sălbatic. În plus, carnea de biban este mult mai ieftină decât somonul. Un singur kilogram costă în jur de 50-60 de lei.
Citește și: Cum să faci piure de cartofi în doar câteva minute. Trucul pe care puțini români îl cunosc
Bibanul de mare are un conținut mare de acizi grași Omega 3, care ajută la o memorie mai bună și o funcționare mai bună a inimii. În plus, consumul de carne de biban de mare este bună și pentru prevenirea bolii Alzheimer. Cei care o consumă pot avea și pielea mai frumoasă, unghiile mai puternice și părul mai sănătos. Este ideal și în procesul de slăbire.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști de la noi, a explicat cum se prepară, de fapt, peștele.
„Gătitul la cuptor este extrem de sănătos și proteinele gătite așa sunt mai ușor de digerat, deci este fantastic de bine ce-i face acestui pește gătitul la cuptor. O jumătate de oră la 180 de grade la cuptor și peștele este gătit. De la o jumătate de oră în sus este suficient ca peștele să fie gătit. Poate fi consumat și rece, fărămițat într-o salată, veți vedea, câteodată este mai bun decât peștele afumat”, declara Mihaela Bilic în emisiunea Frecvența gustului, de la Europa FM.
Sursa foto: shutterstock