Picăturile pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de lectură

Picăturile pentru ochi ar putea să scape lumea de ochelari.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Picăturile pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de lectură
Picăturile pentru ochi care ar putea înlocui ochelarii de lectură

Picăturile pentru ochi, recent aprobate de FDA, ar putea face ca ochelarii de citit să devină o amintire. Recent, Dr. Daniel LaRoche, specializat în depistarea precoce și tratamentul bolilor oculare, inclusiv glaucomul, cataracta și prezbiopia a vorbit americanilor despre cum funcționează aceste picături.

Majoritatea oamenilor cu vârste cuprinse între 40 și 55 de ani vor începe să aibă probleme cu vederea. Efectele prezbiopiei, sau vedere încețoșată de aproape, sunt resimțite de peste 128 de milioane de americani. Însă, pentru acești oameni există o veste bună ce poate reduce dependența de ochelarii de citit: niște picături care ajută în cazul în care nu mai vezi bine să citești în telefon, nu mai vezi bine la computer sau ți-e greu să citești o carte.

„Aceste picături vă vor ajuta să citiți aproape puțin mai ușor”, a spus dr. Daniel Laroche, Director al Serviciilor pentru Glaucom și Președinte al Advanced Eyecare din New York. „Acţionează asupra pupilei. Prin restrângerea acesteia la un milimetru, permite luminii de la distanță, intermediară și apropiată să se concentreze pe retină.”

Un examen oftalmologic de bază poate confirma diagnosticul de prezbiopie, iar medicii pot lua în calcul folosirea acestor picături.

Aceste picături sunt picături pentru ochi pe bază de rețetă și se folosesc o singură dată pe zi, având ca efect îmbunătățește vederii de aproape și intermediară, fără a afecta vederea la distanță.

Picăturile constau într-o soluție oftalmică de pilocarpină HCl 1,25 % sunt primele și singurele picături oftalmice aprobate de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) pentru a trata prezbiopia.

Aceste picături folosesc capacitatea proprie a ochiului de a reduce dimensiunea pupilei, îmbunătățind vederea apropiată și intermediară, menținând în același timp vederea la distanță.

Medicamentul acționează timp de 6 ore după ce s-au pus picăturile în ochi.

Aprobarea FDA din octombrie 2021 s-a bazat pe datele din două studii clinice pivot de fază 3, GEMINI 1 și GEMINI 2, care au evaluat eficacitatea, siguranța și tolerabilitatea acestor picături pentru tratamentul prezbiopiei.

Nu au fost observate evenimente adverse grave la niciunul dintre participanții tratați cu aceste picături, în niciunul dintre studiile clinice. Cele mai frecvente evenimente adverse (care apar cu o frecvență de > 5 la sută) la participanții tratați cu aceste picături au fost durerea de cap și înroșirea ochilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult