Planta care ar putea preveni apariția bolii Parkinson. Este folosită în majoritatea salatelor

Un studiu realizat în 2024 a arătat că Ecklonia cava, o algă folosită în mod obișnuit în bucătăria asiatică, poate încetini sau chiar stopa boala Parkinson.
  • Publicat:
Planta care ar putea preveni apariția bolii Parkinson. Este folosită în majoritatea salatelor

Parkinson este o afecțiune care afectează sistemul nervos și provoacă simptome precum tremurături, rigiditate și dificultăți de mișcare. Aceasta apare atunci când neuronii care produc dopamină mor în creier.

Cercetările au arătat legături între antioxidanții din alimentație și prevenirea bolii Parkinson, resveratrolul, acidul elagic, acidul α-lipoic și myrtenal îmbunătățind toate performanțele de învățare și memorie la modelele de șoarece ale bolii Parkinson.

Acidul elagic se regăsește în numeroase fructe și legume, cum ar fi strugurii, rodiile, fructele de pădure și nucile, în timp ce mirtenalul este prezent în plante precum isopul și salvia. Acidul α-lipoic, un alt antioxidant puternic, se găsește în carnea roșie, spanac și broccoli.

Consumul de alge marine ajută la prevenirea bolii Parkinson

Într-un studiu recent, o echipă de cercetători a descoperit că antioxidanții din alga marină Ecklonia cava (adesea folosită în supe și salate în bucătăria asiatică) pot proteja neuronii de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi, contribuind astfel la prevenirea acestei afecțiuni debilitante.

Cercetătorii au analizat, de asemenea, efectul antioxidanților în celulele cultivate într-o farfurie și expuse la rotenonă, care crește producția de radicali liberi, ucigând celulele.

Aceștia au constatat că antioxidanții au redus producția de radicali liberi indusă de rotenonă în celule, prevenind astfel moartea celulelor.

Această cercetare deschide posibilitatea de a utiliza polifenolii din Ecklonia cava pentru a dezvolta noi tratamente și metode de prevenire a bolii Parkinson.

CONCLUZIE

Sunt necesare studii clinice suplimentare pentru a valida eficacitatea Ecklonia cava în prevenirea sau încetinirea bolii Parkinson. Cu toate acestea, Ecklonia cava este deja disponibilă în suplimente alimentare.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”