Planta care te protejează de anxietate și inflamație. Ar trebui consumată zilnic

O plantă, despre care unii nutriționiști spun că ar trebui consumată zilnic, poate proteja organismul de anxietate și inflamație.
  • Publicat:
Planta care te protejează de anxietate și inflamație. Ar trebui consumată zilnic

Deși numeroase persoane reușesc să-și gestioneze anxietatea numai prin medicație, nutriționista Liana Werner-Gray, citată de Mind Body Green, consideră că medicația singură, fără rezolvarea unor posibile deficiențe nutriționale, nu poate duce la gestionarea pe termen lung a simptomelor.

Astfel, specialista recomandă cu căldură consumul de ghimbir. Ghimbirul este rizomul plantei cu același nume și este cunoscut pentru proprietățile sale medicinale. Ceaiul, în special, este recomandat în gestionarea anxietății, dar și în calmarea durerilor și ameliorarea inflamației.

De ce este benefic ghimbirul pentru gestionarea anxietății?

Condiment extrem de apreciat, pe care din ce în ce mai multe persoane îl includ în alimentația zilnică, ghimbirul poate fi considerat și o plantă medicinală, având în vedere beneficiile pe care le are pentru sănătate.

Dacă te întrebi la ce este bun ghimbirul, trebuie să menționăm mai întâi faptul că acesta este foarte bogat în vitamine și minerale. Astfel, ghimbirul este o sursă de vitaminele B3 și B6, fier, potasiu, vitamina C, magneziu, fosfor, zinc, folat, riboflavină și niacina.

De fapt, studiile au arătat că ghimbirul are o mulțime de proprietăți terapeutice și de prevenție. Există dovezi care îi atestă eficacitatea că ingredient antioxidant și antiinflamator. Este cunoscut pentru faptul că scade markerii asociați cu stresul oxidativ, precum inflamația, umflăturile și durerile, și este folosit de mii de ani pentru a trata astfel de afecțiuni.

De asemenea, studii pe animale au arătat că ghimbirul poate crește nivelul de serotonină și, prin urmare, reduce anxietatea.

Cum se prepară ceaiul de ghimbir?

Cum se prepară ceaiul de ghimbir?

Există mai multe rețete de ceai de ghimbir dar, în mare, este vorba despre același mod de preparare: o linguriță de ghimbir ras se infuzează în 250 ml de apă clocotită, timp de 5-10 minute. Modul în care se prepară ceaiul de ghimbir depinde și de preferințele personale: unii preferă să consume ceai de ghimbir cu aromă de cuișoare, alții aleg varianta ghimbir cu miere și lămâie, beneficii existând pentru oricare dintre variante.

În cazul în care sunt vizate beneficiile ghimbirului pentru sănătatea digestivă, se recomandă consumul pe stomacul gol, de preferat dimineața.

Sursa foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult