Mănânci cu ochii la televizor sau telefon ori computer? Riști să te îngrași!

Dacă nu suntem concentrați exclusiv pe acțiunea de a mânca riscăm să mâncăm mai mult.
  • Publicat:
Mănânci cu ochii la televizor sau telefon ori computer? Riști să te îngrași!
foto: Shutterstock

Suntem grăbiți, stresați și parcă tot mai nedezlipiți cu ochii de ecrane. Fie că mâncăm pe tastatura de la computer sau de la laptot căci nu ne putem lua pauza de prânz sau chiar cina, fie că savurăm desertul uitându-ne la serialul preferat… Mâncatul în fața ecranelor nu este deloc benefic deși ar putea părea că ne ajută să economisim timp sau să ne relaxăm. Din contră, mâncăm mai mult decât avem nevoie.

Un alt fenomen cu consecințe nefaste pe termen lung este hrănirea bebelușilor sau copiilor mici în timp ce urmăresc desene animate. E adevărat, unii copii doar așa stau calmi la masă însă medicii atrag atenția că nu este un obicei sănătos.

Bucură-te de mâncare și întrerupe orice altă activitate atunci când mănânci

De ce? Creierul, nu stomacul este organul responsabil pentru sentimentele de foame și sațietate. ”Când luăm masa este recomandat să te concentrezi doar pe mâncare și pe nimic altceva. Asta pentru a ști când să te oprești din mâncat. Dacă în timpul meselor te concentrezi doar pe mâncare, mesteci încet, îi acorzi creierului un timp adecvat pentru a trimite mesajul „complet” stomacului. Cercetările au arătat că o persoană care mănâncă în timp ce se uita la televizor, consumă cu până la 300 de calorii mai mult, față de o persoană care ia masa fară a întreprinde o altă activitate.”, explică Șerban Damian, medic nutriționist sportiv.

Dr Serban Damian
Dr Șerban Damian, foto arhivă personală
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian
Recomandări: