Un bărbat canadian a reuşit să-şi redobândească funcţiile mâinii paralizate după ce a fost supus primei operaţii de transfer de nerv.
Tim Raglin înota deseori cu familia sa în lacul din faţa casei. Acesta sărea mereu cu capul înainte, fără să păţească nimic, până la accidentul din 2007, când Raglin s-a lovit cu capul de o piatră, distrugându-şi o vertrebă din coloana cervicală, potrivit Descoperă.
Familia sa l-a scos la mal pentru a nu se îneca, însă timp de nouă ani mâinile şi picioarele sale au rămas paralizate. Raglin a fost supus unei intervenţii de transfer de nervi. Medicul Kristy Boyd de la Spitalul din Ottawa a recreat legăturile din corpul lui Raglin, conectând nervii de la coate de cele ale mâinii.
Bărbatul a aşteptat câteva luni până când nervii au început să se dezvolte, procedura l-a ajutat să-şi recapete mobilitatea mâinii stângi. După 18 luni, Raglin a reuşit să-şi mişte degetele, ca urmare a mai multor şedinţe de terapie.
,,A fost şocant. Acum chiar se mişcă, sunt o mulţime de nervi şi muşchi care devin tot mai puternici”, a declarat pacientul.
Procesul este îngreunat de faptul că muşchii lui Reglin s-au atrofiat deoarece nu au fost utilizaţi. Deoarece un alt nerv este legat de mâna sa, creierului îi va trebui ceva timp până când se va obişnui cu noua funcţie.
În ciuda provocărilor, acesta a învăţat să-şi mişte degetele prin flexarea bicepsului.