Primul tratament pentru auz? Ce au descoperit oamenii de știință

  • Publicat:
Primul tratament pentru auz? Ce au descoperit oamenii de știință

În prezent, singura soluție atunci când vine vorba de pierderea auzului este purtarea aparatului auditiv. Cu siguranță ajută, însă nu poate restabili auzul natural și nici nu tratează cauza de bază a pierderii acestuia. Prin urmare, nevoia de a găsi un tratament specific este stringentă.

Primul tratament pentru auz

Potrivit celei mai recente cercetări în domeniu, inhibitor de gamma LY3056480 este tratamentul testat și ale căror rezultate sunt promițătoare. Până la momentul actual, terapia cu inhibitor nu a restabilit auzul tuturor celor ce l-au testat, însă o analiză mai profundă a datelor a arătat schimbări în diverse teste auditive la unii pacienți, ceea ce înseamnă că medicamentul rentează.

Participanții la studiul REGAIN – Regenerarea celulelor ciliate din urechea internă cu inhibitor de gamma LY3056480 au avut vârste cuprinse între 18 și 80 de ani, proveneau din Marea Britanie, Germania și Grecia și prezentau o pierdere ușoară până la moderată a auzului.

Dintre toți aceștia, 15 pacienți au luat parte la studiul de fază 1, care a arătat că tratamentul a fost sigur și bine tolerat, iar 44 de pacienți au luat parte la următoarea fază, concepută pentru a stabili dacă medicamentul funcționează.

Pacienții au primit trei injecții de medicament în ureche, prin timpan. Auzul lor a fost testat cu o serie de intrumente înainte și după administrarea medicamentului. Participanții au fost supuși următoarelor teste:

  1. analiza celor mai silențioase sunete posibile pe care pacienții le puteau auzi
  2. capacitatea de înțelegere a sunetelor cuvintelor de pe un fundal zgomotos pe care pacienții le puteau auzi

Rezultatele finale au arătat că 45% dintre pacienți au fost capabili să identifice unele sunete care erau cu cel puțin 10 dB (deciBeli) mai silențioase decât cele pe care le puteau auzi anterior.

Citește și: Hipoacuzia, pierderea graduală a auzului. Tu în ce stadiu eşti?

Pierderea auzului, o afecțiune care poate fi prevenită

Primul tratament pentru auz? Ce au descoperit oamenii de știință

Pierderea auzului este cea mai frecventă tulburare senzorială la om și este cauzată în principal de pierderea progresivă a celulelor ciliate senzoriale din urechea internă sau a funcționalității acestora.

Îmbătrânirea și expunerea pe termen lung la zgomote puternice contribuie la pierderea auzului. Alți factori, cum ar fi acumularea de cerumen excesiv în urechi, pot reduce temporar capacitatea de a auzi. Pierderea auzului poate fi temporară sau permanentă. Adesea apare treptat pe măsură ce îmbătrânești, dar uneori se poate întâmplă brusc.

Cum putem preveni deteriorarea auzului?

  • Menținerea unei bune igiene a urechii
  • Un stil de viață sănătos care include un regim alimentar echilibrat, evitarea fumatului, a excesului de alcool sau abuzului de alte substanțe
  • Utilizarea echipamentelor de protecție pentru a preveni traumele la nivelul capului și urechi, spre exemplu căști de protecție în timpul mersului pe bicicletă, pe role
  • Evitați sau limitați expunerea în medii zgomotoase și foarte zgomotoase
  • Apelați la căști și dopuri de urechi pentru a va proteja auzul
  • Mențineți volumul audio al căștilor sub 80 dB
PS: Studiul de față este primul studiu cu un medicament regenerativ pentru auz la nivel mondial.

Citește și: 3 lucruri pe care să le faci pentru a preveni pierderea auzului

FOTO: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult