Profesorul Vlad Ciurea, despre efectele miraculoase ale mierii. De ce poate deveni toxică, dacă nu este consumată corect

Prof. dr. Vlad Ciurea recomandă o linguriță de miere zilnic pentru o sănătate optimă. Acest aliment natural, alături de ciocolata neagră, este considerat un excelent stimulator pentru creier, potrivit medicului.
  • Publicat:
Profesorul Vlad Ciurea, despre efectele miraculoase ale mierii. De ce poate deveni toxică, dacă nu este consumată corect

Mierea și ciocolata neagră, doza recomandată de sănătate pentru creier

Deși mierea este alcătuită în principal din zaharuri, ea conține și enzime, minerale, vitamine și acizi organici. Mierea conține, de asemenea, compuși flavonoizi și fenolici, care sunt cunoscuți ca fiind antiinflamatori și antioxidanți. Acești compuși sunt responsabili pentru proprietățile medicinale ale mierii.

Totodată, pudra de cacao spriină și ea sănătatea creierului. Aceasta este legată de îmbunătățirea memoriei, a vitezei de procesare și a funcției executive și pare să fie deosebit de eficientă la adulții mai în vârstă. În mod interesant, consumul unui baton de ciocolată neagră bogat în antioxidanți a redus, de asemenea, deteriorarea cognitivă indusă de lipsa somnului la femei sănătoase.

„Recomand o linguriță de miere zilnic. Recomand, de asemenea, puțină ciocolată. Dar nu ciocolată cu adaosuri, însiropată cu zeci de miresme și alte lucruri. Ciocolata neagră este alegerea potrivită”, subliniază Prof. univ. dr. Vlad Ciurea. Aceste alimente nu doar că aduc bucurie papilelor gustative, dar și oferă beneficii semnificative pentru sănătatea creierului.

„Zahărul super rafinat este toxic pentru creier”, spune profesorul, care recomandă mierea, însă, tot el spune că aceasta trebuie pusă în cafea sau ceai după ce lichidele s-au răcit puțin.

„În lichidele fierbinți, mierea devine toxică”, spune profesorul, în cadrul unui podcast.

Alte alimente sănătoase pentru creier

Nucile şi seminţele sunt surse excelente de vitamina E, care ajută la buna funcţionare a creierului şi sporește capacitatea de concentrare.

„Foarte bune stimulatoare pentru creier sunt semințele. Nu recomand zahăr, care este periculos pentru creier. Miere și fructe. Recomand pește slab și carne de curcan, cu puține calorii. Toate acestea favorizează transmițătorii din creier și ajută procesele cerebrale. Sunt cunoscute, dar e bine să le revedem din când în când”, a mai adăugat specialistul.

Sursa foto: Facebook / Prof. dr. Vlad Ciurea.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”