Răcim de la aerul condiționat? Dr. Mihail Pautov a explicat motivele pentru care acest aparat poate avea efecte negative asupra sănătății

Dr. Mihail Pautov a spus de ce răcim, de fapt, atunci când folosim aerul condiționat. Explicația te va surprinde!
  • Publicat:
Răcim de la aerul condiționat? Dr. Mihail Pautov a explicat motivele pentru care acest aparat poate avea efecte negative asupra sănătății

Pe timpul verii, cel mai folosit aparat electrocasnic, pe lângă cele uzuale, este aerul condiționat. Mulți români îl folosesc pentru a combate căldură și pentru a-și crea un mediu ambiant plăcut. Puțini știu, însă, că aerul condiționat pe timp de vară trebuie folosit într-un anume mod pentru a oferi rezultate optime și pentru a nu ne expune unui real pericol.

“De cele mai multe ori, răceala de la aerul condiționat apare atunci când aerul suflă direct spre tine sau când ții toată ziua aerul condiționat pornit, ții geamul închis, iar aerul, pe lângă faptul că îți răcește aerul și temperatura din încăpere, el scoate umiditatea.

Astfel, într-o încăpere mică, aerul poate să devină foarte uscat. Aerul foarte uscat o să îți usuce inclusiv că respiratorii superioare și asta te predispune la tot felul de infecții respiratorii, la virusuri și așa mai departe”, a explicat dr. Mihail pe pagina sa de TikTok.

@doctor.mihailAud asta des: am racit de la aer conditionat; de fapt, racesti de la aer uscat – indiferent cine il provoaca; daca vrei sa nu racesti de la aer conditionat – controleaza-ti umiditatea din casa 👍🏻♬ original sound – doctor.mihail

Cum poate fi remediată această problemă?

Dr. Mihail Pautov recomandă utilizarea unui umidificator atunci când aerul este prea uscat. Umiditatea ideală este cuprinsă între 40% și 60%.

“Rezolvarea acestui lucru e foarte simplă. Dacă vezi că aerul tău este deshidratat, este uscat, cumpără-ți un umidificator. Esențial este să a umiditate între 40 și 60%.

Dacă ai o umiditate de 50% în cameră nu ai de ce să răcești mai mult decât ai răci toamna sau primăvara când sunt 20 de grade afară și ții geamul deschis.

Deci nu, nu aerul condiționat te face să răcești, ci aerul uscat din cameră, indiferent de temperatura lui”, a mai explicat medicul.

FOTO: Shutterstock, Facebook.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult