Reacțiile adverse ale vaccinului sunt mult mai ușoare decât simptomele COVID-19

  • Publicat:
Reacțiile adverse ale vaccinului sunt mult mai ușoare decât simptomele COVID-19
Sursa foto: Shutterstock

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), reacțiile adverse ale vaccinului sunt normale și un semn că organismul tău creează anticorpi pentru protecție. Aceste reacții ar trebui să dispară în câteva zile.

Spre deosebire de reacțiile adverse ale vaccinului, simptomele COVID-19 pot fi mai variate și mai severe. Deseori durează săptămâni, dar uneori pot dura chiar luni.

Chiar și persoanele care nu au avut simptome COVID-19 în zilele sau săptămânile după ce au fost infectate pot avea simptome care apar mai târziu.

Printre reacțiile adverse frecvente ale vaccinului se numără: oboseala, febra sau frisoanele și durerile de cap. Aceste simptome durează doar câteva zile, în comparație cu simptomele COVID-19.

Printre simptomele frecvente ale bolii COVID-19 se numără: oboseala, febra sau frisoanele, durerile de cap, tusea, dificultățile de respirație, durerea de gât, pierderea mirosului sau a gustului, dificultățile de concentrare.

Aceste manifestări se agravează după activități fizice sau mentale și pot persista câteva săptămâni sau chiar luni.

Sursa foto: Facebook Ro Vaccinare

Vaccinul anti-COVID-19 te ajută să previi îmbolnăvirea cu COVID-19 și te protejează de forme grave ale bolii, spitalizare și moarte dacă iei virusul.

Prin vaccinare împotriva COVID-19:

  • se reduce riscul de infectare;
  • se reduce riscul de transmitere a virusului;
  • se reduce considerabil riscul de spitalizare;
  • se reduce considerabil riscul de deces.

Vaccinarea rămâne cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19. Vaccinurile sunt sigure, eficiente și gratuite!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian