Weekend-ul ne bate la uşă, iar ca în fiecare vineri începem să ne facem planuri în privinţa noilor destinaţii sau a activităţilor pe care le putem face pentru a petrece timp cu familia, pentru a ne relaxa sau pur şi simplu pentru a ne detaşa de haosul din jurul nostru. Aşadar, îţi sărim în ajutor cu câteva propuneri de filme, cărţi, restaurante şi, de ce nu, mici oaze de linişte.
Noaptea Albă a Galeriilor. Începem sugestiile chiar cu ziua de vineri, 11 octombrie, unde începând cu orele 19:30 poţi merge la vernisajul găzduit de Victoria Hub de Noaptea Albă a Galeriilor, care îşi extinde programul nocturn în galerii de artă, spaţii alternative, huburi creative şi ateliere de artişti. Vor fi expuşi artişti din domeniul fotografiei, sculptură şi nu în ultimul rând, fashion design. Veţi avea oportunitate de a-i întâlni pe MARIO tailoring, care va prezenţa capsula ”VIRUM”, prin care simbolizează faptul că eleganşa poate prinde diverse forme, Mr.jurjak, artist vizual, muzician şi regizor, DeCorina Hats, brand reprezentat de Corina Leca, creator de pălării pentru doamne şi domni, care va prezenta Plie, cea mai recentă colecţie lansată în această toamnă la Săptămâna Modei din New York, Ioana Puricel, care îşi arată pasiunea pentru fotografia Boudoir, intimă şi care exploreză sexualitatea şi senzualitatea prin filtrul camerei analogice, Nedelcu Marian Shoes, cel mai tânăr shoemaker din Europa şi Iulian Cristea, artist care creează ritmuri pe suprafeţe şi forme închise plus un dinamism cromatic clar definit.
Herculum Spa. La Herculum Spa poţi încerca masajul de relaxare Momentum, o terapie care dă tonul evadării, fiind o experienţă senzorială potenţată de magia uleiurilor esenţiale. Rozmarin, lavandă, mentă, verbină, portocală, lemongrass sunt doar câteva dintre aromele menite să-ţi încarce trupul şi să-ţi relaxeze mintea. Şi totul începe cu doar trei respiraţii profumde şi magia atingerii, masajul fiind o combinaţie de mişcări lente, frământări şi tapotări mai mult sau mai puţin energice, mai fluide sau mai line, mai ritmate sau lente.
Tous les hommes presque toujours s’imaginent şi 7 Danses Grecques. Celebra companie Béjart Ballet se întoarce la Bucureşti cu un spectacol în premieră iar două reprezentaţii de balet contemporan vor avea lor pe 12 şi pe 13 octombrie, la Sala Palatului. În spectacol vor evolua şi două balerine românce, Oana Cojocaru şi Bianca Stoicheciu.
Petrec destul de mult timp pe Netflix unde, mă pierd fie prin lista filmelor, fie prin cea a serialelor. Dacă ar fi să-ţi recomand un serial în acest moment, nu va fi deloc vorba de o noutate. Îmi plac serialele anilor ’90 sau de la începutul anilor 2000 aşadar, propunere mea pentru acest weekend ar fi How I Met Your Mother, o serie plină de umor în care Ted se află în căutarea ”viitoarei soţii”. Relaţii eşuate, flirturi nu tocmai reuşite, toate acestea se ascund în spatele poveştilor pe care Ted le spune copiilor lui legate de modul în care a întâlnit-o pe mama lor. Serialul are nouă sezoane, iar fiecare episod undeva la 20 de minute. Este foarte uşor de digerat şi savurat şi, totodată, este un mod plăcut de a-ţi începe dimineţile.
Cât despre filme, recent am văzut The Lucky One, un film din 2012 cu Zac Efron, în rolul unui puşcaş marin şi Taylor Schilling, în rolul lui Beth, o necunoscută dintr-o poză care i-a salavat viaţa în timpul războiului. Imediat revenit acasă, tânărul nostru pleacă într-o nouă misiune: să o găsească pe fata din poza, cea care i-a furat inima.
Deşi nu am venit deloc cu propuneri proaspete, am o sugestie care personal mă ţine pe ace. Este vorba de cea mai recentă producţie Disney, “Maleficent: Mistress of Evil / Maleficent: Suverana Răului”, un film de aventuri fantastic care spune o nouă poveste, aprofundând relaţia dintre Aurora şi naşa ei, dar şi pe cea dintre Regatul Moors şi vecinii săi. Filmul va intra în cinematografele din România în avanpremieră începând cu 17 octombrie. În noua producţie cinematografică “Maleficent: Mistress of Evil / Maleficent: Suverana Răului”, Aurora şi Maleficent petrec destul de mult timp una departe de cealaltă, ceea ce le dă ocazia să descopere ce ar însemna viaţa fiecăreia pe cont propriu. O întâlnim şi pe Michelle Pfeiffer, în rolul reginei Ingrith, adversara lui Maleficent, o femeie vicleană şi foarte egoistă.
Festivalul Internaţional de film KINOdiseea, ediţia a XI-a. Anul acesta, vor avea loc 2 competiţii de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marile ecrane de la Cinema Gloria şi Cinema Eforie, 8 filme dedicate copiilor între 3 şi 14 ani, părinţilor şi profesorilor, între 8 şi 13 noiembrie. Festivalul include şi 5 competiţii de scurtmetraje, pentru diferite grupe de vârstă, care vor putea fi urmărite la Muzeul Grigore Antipa – Sala Multimedia.
MO. Dana Rogoz, Mădălina Craiu şi Răzvan Vasilescu sunt protagoniştii filmului ”MO”, regizat de Radu Dragomir. Mo şi prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua şansă, iar profesorul le propune un examen neaşteptat. Producţia aduce în discuţie un subiect prea rar abordat în spaţiul public din România: abuzul de putere, cât şi abuzul sexual sunt prezentate foarte de aproape într-o lume în care tinerele femei ajung să fie victime sigure, iar lipsa de solidaritate între ele le lasă singure în relaţia cu prădătorul şi în experienţa traumatică.
Am participat recent la deschiderea celui de-al şaptelea local din lanţul de restaurante La Mama în incinta Muzeului Ţăranului Român, la douăzeci de ani de la debutul afacerii. Amplasat într-un loc consacrat prin găzduirea de evenimente artistice şi culturale în ultimii ani, noul La Mama vine cu un concept inovator, care mi-a plăcut la nebunie. Cătălin Mahu, proprietarul lanţului de restaurante La Mama, mi-a explicat că amenajarea reprezintă, de fapt, ”o călătorie începând din lumea ţăranului român, pornind de la coşurile de răchită pe post de abajururi, trecând prin casa părinţilor noştri, cu ajutorul farfuriilor smălţuite şi ajungând până în timpurile moderne, graţie mobilierului şi finisajelor”.