Rețeta unui prânz sănătos la școală. Ce alimente trebuie să eviți

  • Publicat:
Rețeta unui prânz sănătos la școală. Ce alimente trebuie să eviți

Ce alimente sunt recomandate în dietă copilului și ce alimente trebuie să eviți

Rhiannon Lambert, nutriționist și autor de carte de rețete sănătoase pentru pachețelul de prânz, a împărtășit câteva sfaturi simple despre cum să pregătești o masă nutritivă pentru micuțul tău.

Folosește alimentele bogate în amidon ca bază

Specialista în Nutriție a sugerat să pregătești prânzul la pachet al copilului tău în jurul unui ingredient sățios, cu amidon: „Dar optați pentru soiuri de cereale integrale acolo unde este posibil, cum ar fi pâinea integrală, orez brun și paște”, a spus Lambert.

Consumă multe fructe și legume

“Includeți o mulțime de fructe și legume și variați-le pe parcursul săptămânii”, a spus nutriționistul. Pornind de la primul ei sfat, Lambert a sugerat adăugarea unor legume feliate, cum ar fi castraveți, morcovi și ardei roși, într-o porție de paste sau într-un sandwich.

Adaugă proteine sau lactate

Pentru a completa masă de prânz, Lambert a sfătuit să incluzi alimente precum fasole, leguminoase, pește, ouă, carne, lactate sau o sursă de proteine care nu sunt lactate: “Dacă alegeți o alternativă de lactate, alegeți varietăți care nu sunt îndulcite și sunt îmbogățite cu calciu”, a precizat ea.

Combină cu o băutură

Nu uitați să îi dați micuțului o băutură pentru a rămâne hidratat! Potrivit specialistei, “Apă sau laptele este opțiunea preferabilă, dar dacă doriți să includeți un suc sau un smoothie, încercați să limitați acest lucru la 150 ml pe zi”.

Care sunt alimentele de evitat, acum?

Lambert a avertizat, de asemenea, că există unele alimente pe care ar fi bine să nu le lăsăți în cutia de prânz a copilului tău: “De multe ori, alimentele care sunt comercializate părinților că fiind alegerea “sănătoasă” nu sunt atât de sănătoase din punct de vedere nutrițional pe cât am putea crede. “Companiile folosesc adesea afirmațîi precum “organic” și “sursă de calciu” pentru a ne atrage, când de fapt sunt pline de zahăr.”

Potrivit specialistei, iată care sunt cele mai des recomandate:

  • iaurturile cu fructe
  • cerealele pentru micul dejun
  • batoane de gustări pentru copii

Deci, pe acestea ar trebui să le evitați, de fapt!

FOTO: Shutterstock | SURSA: The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian