Reutilizarea sticlelor din plastic, un pericol pentru sănătatea digestiei noastre | Medic: „Vrem ca oamenii să rămână hidratați, dar nu cu riscul de a se îmbolnăvi sau a face o infecţie”

  • Publicat:
Reutilizarea sticlelor din plastic, un pericol pentru sănătatea digestiei noastre | Medic:

Sticlele din plastic se uzează, astfel determinându-se deteriorarea materialului din care sunt făcute, mediu excelent pentru bacterii. Chiar şi sticlele din plastic care au fost fabricate special pentru a fi folosite în repetate rânduri pot prezenta un pericol, dacă nu sunt spălate corect sau prezintă mici zgârieturi sau crăpături.

Pericolul ascuns din sticlele de apă reutilizate

Medicii atrag atenţia în acest sens și susțin faptul că recipientele NU sunt spălate des, pentru că oamenii nu se gândesc să facă asta din moment ce sunt folosite mai mult pentru apă. Însă, în interiorul lor este un mediu propice pentru dezvoltarea microbilor şi bacteriilor, mai ales pe măsură ce temperaturile cresc.

„Vrem ca oamenii să rămână hidratați, dar nu vrem să facă asta cu riscul de a se îmbolnăvi sau de a face o infecție, ceea ce se poate întâmpla dacă nu ai cu adevărat grijă de sticla de apă”, spune medicul Marianne Sumego.

Potrivit Dr. Marianne Sumego de la clinica Cleveland, interiorul sticlelor reutilizabile – fie că sunt din plastic, sticlă sau oțel inoxidabil – este un mediu umed în care bacteriile adoră să se dezvolte, mai ales sub piesele mobile.

„Dacă nu intrați acolo cu o perie sau dacă nu încercați cu adevărat să curățați acele mecanisme, veți lăsa bacteriile în urmă.

Și astfel, din nou, este doar o altă oportunitate pentru ca lucrurile să scape de sub control și să se dezvolte”, atrage atenţia medicul.

Consecințele potențiale includ probleme gastrointestinale și simptome de alergie severe.

„Dacă aveți alergii la mucegai, s-ar putea să aveți răceală pentru că mucegaiul va crește în timp.

Absolut iubește un mediu umed. Și astfel s-ar putea să aveți această străfulgerare constantă și inexplicabilă, mâncărimi în nas, strănut tot timpul”, mai spune dr. Sumego.

Dr. Sumego recomandă curățarea optimă a sticlei de apă cu apă și săpun după fiecare utilizare. Nici capacele/paiele NU sunt de neglijat.

Citește și: 3 motive pentru care nu este indicat să reutilizezi sticlele de apă din plastic | FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult