Românii au folosit anul trecut, în medie, puţin peste un tub de pastă de dinţi, cu o creştere uşoară datorată mediului rural, iar cei din mediul urban schimbă periuţa o singură dată la doi ani, potrivit unui studiu prezentat joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale.
Cel mai recent studiu de piaţă arată că, şi în 2013, românii au folosit, în medie, puţin peste un tub de pastă de dinţi, România fiind în continuare mult sub media europeană, la acest capitol.
Totuşi, anul trecut, consumul mediu de pastă de dinţi la nivel naţional a înregistrat o creştere uşoară, influenţată de faptul că, în mediul rural, acesta aproape s-a dublat, în timp ce în urban a scăzut uşor. Astfel, s-a estimat că populaţia rurală foloseşte un tub de pastă de dinţi la trei ani – faţă de şase ani, conform studiilor anterioare -, însă, la nivel urban, consumul a coborât la numai un tub şi jumătate pe an în 2013, faţă de două tuburi în 2012, arată studiul „Zâmbeşte România”, prezentat joi de GSK.
Pe de altă parte, studiile de piaţă arată că românii folosesc, în medie, aceeaşi periuţă de dinţi timp de doi ani. În mediul rural, oamenii îşi schimbă periuţa de dinţi o dată la 10 ani, mai des în comparaţie cu datele Nielsen de anul trecut, ce arătau o perioadă de folosire de două ori mai îndelungată.
La nivel urban, populaţia foloseşte acum aceeaşi periuţă de dinţi timp de doi ani, perioada fiind mai mare mai mult decât cea estimată în studiile anterioare, care era de un an şi jumătate.
Prin comparaţie, 77% dintre germani îşi schimbă periuţa cel puţin o dată la trei luni.
Studiul GSK indică, în continuare, o igienă orală precară a populaţiei, deşi românii susţin că respectă regulile elementare de igienă dentară, declarând că îşi periază dinţii de două ori pe zi.
Sursa: Mediafax