Salariu ofertant, 400 de euro bonus lunar și chiria decontată. Iată locul de muncă care oferă aceste beneficii

  • Publicat:
Salariu ofertant, 400 de euro bonus lunar și chiria decontată. Iată locul de muncă care oferă aceste beneficii

Un județ din țară dorește să rezolve problema deficitului de personal. Astfel, oferă un bonus lunar de 400 de euro, pe lângă salariul destul de mare. Dar, lucrurile bune nu se opresc aici. Angajații interesați au parte de mai multe beneficii, precum decontarea chiriei și transport gratuit.

Județul din România care atrage medici cu stimulente în euro

Într-o încercare de a contracara deficitul acut de medici, județul Galați din România a lansat un pachet de stimulente financiare remarcabile pentru specialiștii în domeniul medical care aleg să lucreze în spitalele locale.

(…) Această strategie include un bonus lunar de 400 de euro, pe lângă salariul de bază, decontarea chiriei și transport gratuit, măsuri menite să atragă și să mențină talentele medicale în regiune.

„Stimulente financiare oferim medicilor din Tecuci și Tg. Bujor, dar avem și anumite specializări, cum sunt fizicienii medicali, care nu sunt încadrați ca personal medical.

Ei primesc salarii mai mici decât asistentele. Avem un număr foarte mare de pacienți de cancer și avem mare nevoie de acești fizicieni medicali la Secția de Radioterapie.

De aceea, am preferat să acordăm un stimulent, din bugetul Consiliului Județean, pentru ca acești oameni să rămână la Spitalul Județean”, susține Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Premierul Marcel Ciolacu a promis că va debloca angajările din sistemul medical

“Ştiţi foarte bine că am deblocat posturile din învăţământ şi din sănătate. Nu mai există obligativitatea unui memorandum în cazul în care cineva iese la pensie sau renunţă, îşi dă demisia. Automat, managerii pot să facă angajări. La sistemul de urgenţă nu există nicio restricţie, la fel şi la ATI”, a declarat Marcel Ciolacu.

Tot el a mai subliniat și faptul că există o problemă reală în ceea ce privește lipsa de personal în special în spitalele din orașele mici.

Citeşte şi: Situaţie dificilă la Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”: Lipsa de personal e foarte mare, șefii de secţie cer închiderea camerei de gardă

”Acum, după discuţiile avute cu domnul ministru, o să mergem şi pe instituţiile mari spitaliceşti. Sunt programele naţionale, sunt şi ONG-urile, Salvaţi Copiii, Caravana cu medici, unde se încearcă să se meargă cu actul medical, cu prevenţia, cu controalele medicale în zona rurală. Trebuie să recunoaştem că sunt câteva instituţii de elită, spitaliceşti, cum e Spitalul Universitar, cum este Institutul Fundeni, acolo se salvează vieţile, acolo intră pacienţii aproape fără speranţă şi pleacă pe picioare. Acolo, am discutat cu domnul ministru, şi o să venim cu o soluţie ca să impulsionăm cumva angajările. Acei oameni, câteodată, nu mai au timp, nici dacă au libere nu mai au timp să le ia”, completa premierul României.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări: