Scandal fără precedent în jurul acestei ape minerale. Organizația de protecție a consumatorilor: „Este plină de fecale, bacterii E.coli și pesticide”

  • Publicat:
Scandal fără precedent în jurul acestei ape minerale. Organizația de protecție a consumatorilor:

Gigantul alimentar Nestlé se află în mijlocul unui scandal uriaș, compania fiind acuzată că a comercializat apă filtrată simplă sub eticheta de ”apă minerală naturală” încă din anii 1990.

Potrivit publicației franceze Mediapart, Nestlé a utilizat filtre ultraviolete și de carbon pentru a purifica sursele de apă contaminată, o practică ce nu corespunde standardelor europene pentru producția de apă minerală îmbuteliată.

Compania este acuzată că vindea apă cu fecale sub eticheta de ”apă minerală naturală”

Sursa foto: Shutterstock

Un studiu efectuat de jurnaliști a relevat că apa folosită de Nestlé în Franța conținea bacterii fecale, inclusiv Escherichia coli, precum și urme de pesticide. Aceste fapte au fost ascunse consumatorilor, declanșând proteste publice extinse.

Chiar dacă aceste tratamente „au avut întotdeauna drept obiectiv garantarea securităţii alimentare”, ele „au dus compania într-o poziţie în care a pierdut din vedere miza respectării reglementărilor”, a explicat Nestlé Waters, confirmând informaţiile publicate de Les Echos.

Ingrid Kragl de la asociația de protecție a consumatorilor Foodwatch France a subliniat că Nestlé a vândut miliarde de sticle de apă care nu corespundeau descrierii de pe etichetă.

Nestlé a recunoscut că metodele utilizate pentru tratarea apei nu sunt conforme cu reglementările actuale din Franța și va colabora activ cu autoritățile pentru a remedia situația.

Ce reguli trebuie aplicate privind apa plata

Mărcile de apă minerală vizate de tratamentele respective, Perrier, Vittel, Hépar şi Contrex, toate aflate în proprietatea grupului Nestlé, respectă acum „în totalitate cadrul de reglementare aplicabil în Franţa”, au subliniat reprezentanții companiei.

Nestle este cea mai mare companie de produse alimentare şi băuturi din lume, ce activează în 189 de ţări şi are peste 300.000 de angajaţi. Grupul Nestle este prezent în România încă din anul 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se Nescafe, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN.

Citeşte şi: Apa minerală și efectele vindecătoare asupra organismului. 5 beneficii de necontestat

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian