Schimbare majoră în spitale după moartea Alexandrei, gravida care a fost ignorată de medici

  • Publicat:
Schimbare majoră în spitale după moartea Alexandrei, gravida care a fost ignorată de medici

Tragedia Alexandrei, o tânără din Botoșani care a murit anul trecut în spital, a declanșat discuții ce ar putea aduce modificări legislative semnificative.

Propunere de schimbare legislativă în urma tragediei Alexandrei

Tragedia Alexandrei, tânăra din Botoșani care a decedat anul trecut în spital, a stârnit dezbateri intense ce ar putea duce la schimbarea legislației. Un proiect recent depus în Parlament urmărește obligarea spitalelor de a instala butoane de panică în saloanele pacienților și camere de supraveghere în secțiile de terapie intensivă și urgențe.

Familia Alexandrei, care a comemorat un an de la decesul ei, susține că lipsa butoanelor de panică în spitalul din Botoșani a contribuit la tragedie. Aceasta crede că, dacă butoanele ar fi fost disponibile, Alexandra ar fi fost astăzi în viață.

Investigații și controverse

Fratele tinerei, Vlad Miron, a subliniat că, deși Alexandra a încercat să ceară ajutor trimițând mesaje medicilor, nu a primit niciun răspuns. Deși butoane de panică existau la alte etaje ale maternității, acestea nu erau disponibile la etajul 5, unde se afla Alexandra. În prezent, ancheta penală este încă în desfășurare, iar familia a solicitat o contraexpertiză la Iași pentru a stabili dacă lipsa de intervenție a medicilor a contribuit la deces.

În contextul acestei tragedii, inițiativa legislativă ar putea aduce schimbări esențiale pentru siguranța pacienților din România, prevenind astfel situații similare.

Sursă foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”