Se plângea de dureri de gât puternice, iar medicii au crezut că stă aplecat prea mult la telefon. În realitate, micuțul de 11 ani suferă de o afecțiune gravă. Mai are doar câteva luni de trăit!

Ceea ce părea inițial a fi o afecțiune cauzată de timpul petrecut pe telefon s-a dovedit a fi un diagnostic devastator.
  • Publicat:
Se plângea de dureri de gât puternice, iar medicii au crezut că stă aplecat prea mult la telefon. În realitate, micuțul de 11 ani suferă de o afecțiune gravă. Mai are doar câteva luni de trăit!

Într-un mic oraș din Suffolk, Anglia, viața unei familii a fost zguduită din temelii de o veste cumplită. Ronnie Hood, un băiețel de doar 11 ani, cunoscut pentru pasiunea sa pentru jocurile video, a început să sufere de dureri de gât inexplicabile. Inițial, medicii au presupus că aceste dureri erau cauzate de orele petrecute aplecat asupra telefonului, însă realitatea s-a dovedit a fi mult mai gravă și tragică.

Afecțiune cruntă pentru micuț

După un an de chinuri și încercări nereușite de a ameliora simptomele prin fizioterapie, părinții săi, Vicky și Nick, au insistat pentru efectuarea unui RMN. Rezultatele acestui test au dezvăluit o afecțiune șocantă: o tumoare cu formă de caracatiță se dezvolta în jurul trunchiului cerebral al lui Ronnie, la baza creierului său.

Diagnosticul a fost devastator: gliom difuz de linie mediană (DIPG), o formă rară și extrem de agresivă de cancer cerebral care afectează aproximativ 20-30 de copii pe an în Marea Britanie. Această afecțiune nemiloasă, care apare în mod obișnuit la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 10 ani, este aproape întotdeauna fatală, majoritatea pacienților pierzându-și viața în decurs de un an de la diagnosticare.

„A fost ca și cum am fost loviți de un autobuz,” a mărturisit Nick, tatăl lui Ronnie. „Era un băiat sănătos, plin de viață și de încredere, iar acum ni se spune că are cancer cerebral. Cum este posibil așa ceva?”

Un tratament experimental și multe speranțe

Deși Ronnie a suferit deja o intervenție chirurgicală și ședințe de radioterapie, opțiunile de tratament pentru DIPG în Marea Britanie sunt limitate. Cu toate acestea, părinții lui nu și-au pierdut speranța. Au aflat despre un medicament experimental, ONC201, care este testat în Statele Unite și care a arătat rezultate promițătoare în combaterea tumorii cu o mutație specifică de care suferă Ronnie, numită H3K27.

În speranța de a obține tratamentul, familia a inițiat o campanie de strângere de fonduri pe GoFundMe, cu un obiectiv de 50.000 de lire sterline pentru a putea acoperi costurile tratamentului în străinătate. Până în prezent, au reușit să adune 14.000 de lire sterline.

Însă, în timp ce familia se luptă pentru a-i oferi lui Ronnie o șansă la viață, băiețelul se confruntă cu efectele secundare devastatoare ale tratamentelor actuale. Steroizii necesari pentru a reduce umflarea din jurul tumorii au dus la o creștere semnificativă a feței și a abdomenului său, afectându-i stima de sine și dorința de a se întâlni cu prietenii sau de a ieși din casă.

„În doar patru luni de la diagnostic, înfățișarea lui Ronnie s-a schimbat drastic,” a spus Nick. „Deși poate încă să meargă și să vorbească, devine din ce în ce mai dificil, iar efectele secundare ale tumorii și ale medicamentelor l-au forțat să nu mai meargă la școală.”

Situația lui Ronnie scoate la iveală o realitate dureroasă: necesitatea urgentă de investiții în cercetarea privind tumorile cerebrale în Marea Britanie. Charlie Allsebrook, manager de dezvoltare comunitară la organizația caritabilă Brain Tumour Research, a declarat:

„Este devastator să afli despre diagnosticul lui Ronnie. Acest lucru subliniază cât de indiscriminate sunt tumorile cerebrale; ele pot afecta pe oricine, la orice vârstă. Dacă vrem să găsim tratamente mai blânde și, în cele din urmă, un leac pentru toate tipurile de tumori cerebrale, trebuie să investim în cercetare.”

Pentru Ronnie și familia sa, lupta continuă. Speranța lor este ca, prin eforturile lor și sprijinul comunității, să poată oferi lui Ronnie șansa de a învinge această boală nemiloasă și de a-și continua copilăria.

Sursă – Dailymail.co.uk

Sursă foto – Katerina_zhiltsova / Envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”