Secretul longevității dezvăluit de medicul unei femei care a trăit 114 ani. Nu costă absolut nimic!

  • Publicat:
Secretul longevității dezvăluit de medicul unei femei care a trăit 114 ani. Nu costă absolut nimic!

Una dintre cele mai în vârstă persoane din lume a depășit cu mult 100 de ani fără a avea o dietă strictă bazată pe salate, fără a apela la suplimente scumpe și chiar fără a avea o rutină de exerciții fizice.

Doctorul unei femei de 114 ani dezvăluie care sunt secretele vieții ei îndelungate

Pearl Berg, care a fost a treia cea mai în vârstă persoană din SUA, cea mai vârstnică evreică și a noua cea mai bătrână persoană din lume, a încetat din viață în acest an, în februarie.

Americanca longevivă nu a ținut o dietă extremă, cu salate și crudități, nu făcea exerciții fizice speciale și nici nu avea o rutină bazată pe suplimente, susține Jeremy Lorber, hematolog-oncolog la Spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, care a lucrat cu Berg.

„Ceea ce mi s-a părut remarcabil a fost că nu a fost ceva ciudat sau neobișnuit pe care ea l-a făcut sau nu l-a făcut de-a lungul vieții”, a spus el potrivit Business Insider. „Părea că a încercat să trăiască viața la maximum.”

A consumat su proaspăt de portocale în fiecare dimineață

Pearl Berg a avut o abordare flexibilă și de bun simț a stilului de viață, în special când a fost vorba de dulciuri, a spus fiul ei, Robert.

„Nu a fumat niciodată, a băut doar câte o gură de vin cel mult o dată pe săptămână, a băut suc de portocale proaspăt stors în fiecare dimineață, a mâncat foarte puține alimente grase și a consumat rar deserturi. Când ajunsese la 102 ani, a renunțat la unele dintre aceste constrângeri. Spre exemplu, a vrut desert în fiecare zi și până la 106 ani a mâncat bomboane în fiecare dimineață și după amiază”, a mai spus Robert.

În timp ce obiceiurile nocive precum fumatul sau consumul de alcool pot face diferența, longevitatea poate fi legată și de menținerea unor relații sănătoase și conexiuni cu cei din exterior.

De ce relațiile sănătoase și rutinele simple sunt benefice pentru o viață mai lungă

După cum sugerează chiar exemplul lui Berg, unele dintre cele mai bune strategii pentru o viață lungă și sănătoasă sunt gratuite.

Obiceiuri precum menținerea unor relații strânse, timpul acordat pentru relaxare și exerciții regulate și ușoare, cum ar fi mersul pe jos, au fost în mod constant asociate cu longevitatea, iar ele nu costă niciun leu.

Citește și: Femeia de 106 ani a dezvăluit care este secretul pentru longevitatea sa. Asta a făcut zilnic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian
Recomandări: