Semnul la care să fii atent când faci sex. Poate semnala o TUMORĂ!

Dacă ai deja o tumoră cerebrală, cel mai probabil te confrunți cu dureri de cap, senzație de rău sau convulsii.
  • Publicat:
Semnul la care să fii atent când faci sex. Poate semnala o TUMORĂ!
Foto: shutterstock

Tumorile cerebrale pot găzdui diferite simptome în funcție de localizarea tumorii. Dacă ai deja o tumoră cerebrală, cel mai probabil te confrunți cu dureri de cap, senzație de rău sau convulsii.

În fiecare an sunt diagnosticate 12,300 cazuri de cancer la creier în Marea Britanie, arată Cancer Research UK, iar acesta este prezent sub formă de tumoră cerebrală. Simptomele pot fi trecute cu vederea sau poate nu sunt luate în serios, cum se întâmplă în cazul durerilor de cap. Experții susțin că există semne de care trebuie să fim conștienți, în special atunci când facem sex.

Disfuncția erectilă poate fi semnul unei afecțiuni serioase, spune Cancer Council. Acesta poate semnala prezența unei tumori care crește în glanda pituitară, parte a creierului responsabilă pentru producția de hormoni.

Presând această glandă, aceste tumori pot rezulta un nivel redus al hormonilor sexuali precum estrogen, progesteron și testosteron, ceea ce poate duce la ciclu menstrual neregulat în cazul femeilor și probleme erectile și reducerea interesului pentru sex în cazul bărbaților.

Alte simptome ale tumorilor pituitare includ durerile de cap, pierderea vederii și stările de greață. Potrivit Brain tumor Charity, 1 din 3 persoane care se confruntă cu tumori cerebrale vor experimenta schimbări de personalitate, iar asta din cauză că este afectat nivelul hormonal.

Multe tumori pituitare nu sunt cancerigene (benigne) și nu se răspândesc în alte zone ale corpului. Pentru tumorile benigne intervenția chirurgicală este singura metodă de tratament necesară.

Medicamentele precum steroizii sau anticonvulsivantele pot fi prescrise pentru a reduce simptomele.

Cum să te testezi pentru a depista o tumoră?

Medicul te va examina și va verifica simptomele manifestate. De asemenea, se vor cere teste pentru a diagnostica tumora pituitară, ceea ce va ajuta medicul să creeze planul de tratament. NHS sugerează că printre aceste teste sunt incluse:

  • testele de sânge
  • investigații imagistice non-invazive- RMN și CT
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult