Și-a mestecat și mâncat părul vreme de 5 ani | Ce au scos medicii din stomacul fetiței. Caz extrem de rar în lume

  • Publicat:
Și-a mestecat și mâncat părul vreme de 5 ani | Ce au scos medicii din stomacul fetiței. Caz extrem de rar în lume

Șocant! O fetiță în vârstă de 7 ani și-a mestecat și mâncat părul o perioadă îndelungată de timp. Micuța a ajuns cu dureri crunte de burtă la spital, iar medicii au rămas înmărmuriți când au văzut ce se afla în corpul ei. 

Și-a mestecat și mâncat părul vreme de 5 ani

O fetiță de 7 ani din Marea Britanie i-a șocat pe medici, după ce a ajuns de urgență la spital. Mia a fost dusă la unitatea medicală din Newcastle și acuza dureri mari de stomac.

Ce i-au găsit medicii în stomac

După ce i-au făcut mai multe analize, doctorii au descoperit că micuța avea un ghem de păr lung de peste 15 centimetri în burtă. Au băgat-o de urgență în sala de operație, notează BBC. Conform raportului medical, ghemul de păr ocupa 80% din intestinul ei. Acest lucru s-a datorat faptului că Mia și-a mestecat și mâncat părul timp de cinci ani.

Citește și: O fetiță de 11 ani are un IQ de geniu! I-a întrecut pe Albert Einstein și Stephen Hawking

Ghemul de păr putea să-i cauzeze grave probleme de sănătate

Mama copilei, Katherine, a declarat că medicii i-au spus că nu e nicio problemă că fiica ei își mestecă părul. Ulterior, când a ajuns la spital, Mia a recunoscut că și-a mâncat părul, pentru că simțea nevoia unei stări de confort, de liniște.

Afecțiunea Miei se numește trichofagie sau Sindrom Rapunzel și afectează, de obicei, adolescentele care trec prin stări de stres sau anxietate.

Fetița a fost operată timp de 5 ore, iar acum și-a revenit complet. În plus, Mia dorește ca toți copiii să ia în serios mestecatul părului: „Nu-ți mânca părul. S-ar putea să nu fii la fel de norocos ca mine și dacă o faci, îți va provoca multă durere”.

Sursa foto: shutterstock

Sursa: BBC

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian