Dacă nu eşti încântată de ideea de a consuma carne şi eşti conştientă, totuşi, că organismul are nevoie şi de proteine pentru a funcţiona corect, avem soluţia perfectă pentru tine: legumele bogate în proteine.
Desigur, nu au la fel de multe proteine decât o porţie de carne, însă nu sunt de neglijat. De asemenea, reţine că proteinele din legume sunt incomplete, în sensul că nu conţin toţi aminoacizii esenţiali, prin urmare este recomandat să le combini tot timpul cu cereale integrale.
Iată, aşadar, care sunt cele mai bogate surse vegetale de proteine:
Soia este unul din cele mai sănătoase alimente, conţine nu doar multe proteine, dar multe minerale, vitamine şi fibre. La 100 de grame de boabe mature de soia, prajite uscat (fara ulei) avem 39,58 g proteine, la 100 g de boabe mature de soia, fierte, fără sare, avem 16,64 grame de proteine.
Mazărea – 130 de grame asigură cam 3,5 grame de proteine. Poţi încerca o reţetă delicioasă de supă cremă de mazăre.
Spanacul – tot la 130 de grame beneficiezi de 3 grame de proteine. În căutarea unei reţete? Avem una specială pentru tine!
Cartofi copţi – un cartof de mărime medie conţine în jur de 3 grame de proteine. Poţi încerca şi o dietă pe bază de cartofi şi urdă, cu rezultate excelente pentru siluetă.
Broccoli – conţine, pe lângă circa 2 grame de proteine per porţie, şi multe fibre (2,6 grame). Bineînţeles, avem şi câteva reţete special pregătite pentru tine.
Varză de Bruxelles – nu sunt legume foarte utilizate în bucătăria tipic românească, însă ar trebui, deoarece sunt surse bogate de proteine (2 grame per porţie), potasiu (247 miligrame) şi vitamina K (110 micrograme).
Sursa: womanshealthmag.com