Simptom bizar descoperit de oamenii de știință în ceea ce privește ADHD-ul la adulți

  • Publicat:
Simptom bizar descoperit de oamenii de știință în ceea ce privește ADHD-ul la adulți

Indiferent dacă ai sau nu ADHD, este important să fii conștient de simptome și să ceri ajutor dacă simți că ceva nu este în regulă. Sănătatea ta mentală este la fel de importantă ca și cea fizică, și nu ar trebui să fie ignorată.

Cum se manifestă ADHD la adulți?

Dacă, în general, ADHD la adulți poate însemna deficit de atenție, hiperactivitate, impulsivitate crescută, probleme în gestionarea timpului și sarcinilor, în cazul femeilor simptomele includ și emotivitate crescută și dificultăți în menținerea relațiilor interpersonale. Iar lista nu se oprește aici, pentru că cercetările se află în plină desfășurare.

Adulții cu ADHD sunt mai sensibili la atingere

Cel mai recent studiu despre tulburarea de hiperactivitate și deficit de atenție (ADHD) publicat în BMC Psychiatry a analizat un simptom care până acum nu a fost luat în considerare.

Studiul a implicat 51 de adulți – 27 cu ADHD și 24 de persoane neurotipice. Participanții cu ADHD au fost recrutați dintr-o clinică de psihiatrie și toți au fost diagnosticați cu ADHD de către un psihiatru. Ambele grupuri au completat chestionare privind simptomele ADHD și sensibilitatea tactilă.

Participanții au fost supuși la trei tipuri de condiții de atingere:

  • auto-atingere, în care și-au mângâiat propriul braț
  • altă atingere, în care cel care a efectuat experimentul a atins brațul participantului
  • și atingere de obiect, în care participanții au mângâiat un obiect inanimat.

Stimularea electrică a fost furnizată în același timp cu condițiile de atingere, iar activitatea cerebrală a fost înregistrată utilizând electrozi plasați pe scalp și gât.

„ADHD persistă adesea la vârstă adultă și poate avea un impact semnificativ sarcinilor de zi cu zi, așa că am considerat că este important să investigăm sensibilitatea tactilă la adulți printr-un studiu experimental pentru a vedea dacă putem găși dovezi pentru sensibilitatea tactilă și dacă această este legată de simptomele ADHD de baza (neatenție, hiperactivitate, impulsivitate)”, a declarat autorul studiului Morgan Frost-Karlsson, doctorand la Universitatea Linköping.

De ce este necesar tratament medicamentos la pacienții adulți cu ADHD?

Tratamentul medicamentos are rolul de a compensa deficitele de neurotransmițători existente în cadrul ADHD, dar nu duc la vindecarea acestei tulburări. Tratamentul este indicat atât timp cât există simptome, ceea ce pentru un adult cu ADHD poate să însemne perioade lungi.

Sursa foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări: