Medicii au descoperit un simptom al infecției cu noua variantă Omicron a coronavirusului care se manifestă mai ales noaptea.
Numărul de cazuri de infectare cu varianta Omicron crește rapid pe tot globul. Medicii din Africa de Sud, care se confruntă cu cel mai mare număr de cazuri al acestei variante, au observat că bolnavii au un anumit simptom după lăsarea serii, potrivit The Sun.
Ei spun că pacienții s-au plâns de transpirații puternice nocturne care duc la udarea pijamalelor și a lenjeriei de pat, chiar dacă încăperea în care dorm are o temperatură mai scăzută.
Simptomele tipice de COVID presupun tuse uscată, febră, pierderea mirosului și al gustului.
Mai mulți experți din Marea Britanie, care se confruntă cu peste 10.000 de cazuri de Omicron, vor ca NHS să schimbe lista oficială de simptome ale infecției cu coronavirus pentru a include și transpirațiile nocturne.
Alte simptome ale infecției cu varianta Omicron, raportate de medicii din Africa de Sud, sunt usturimea în gât, dureri musculare ușoare, oboseală extremă și tuse uscată.
Alte date venite din Africa de Sud arată că și durerile de spate pot fi printre simptome.
Specialiștii anunță că cea mai bună modalitatea de protecție în fața COVID, inclusiv a noii tulpini, este vaccinarea cu doza booster, care ar putea oferi o protecție de 75% în fața Omicron, potrivit unor noi studii.
Epidemiologul Octavian Jurma spune că Omicron va fi dominantă în România săptămâna viitoare, ceea ce este „cum nu se poate mai prost pentru noi”, potrivit Gândul.
„Stupefiant! Omicron a devenit dominată în SUA cu 73% din cazurile secvențiate în doar 3 săptămâni. Vorbim de o țară cât un continent, nu de o țară cât un stat de la ei. Dintre acestea în prima săptămâna Omicron a avut o pondere de 0.7% și de 12.6% în a două săptămâna (după reajustare). Adică o creștere de 7x pe săptămâna, deci o rată de dublare de aproximativ 2 zile. Și în SUA avem val peste val”, a scris medicul, pe Facebook.
România întră miercuri în a treia săptămâna de la detectarea Omicron. A început cu 1.23%, săptămâna trecută a avut 6.32% iar săptămâna această mă aștept să fie în jur de 25% (cu o rată de dublare conservatoare de 3.5 zile), adaugă sursa citată.