Singura legumă care face minuni pentru creierul uman, potrivit medicului neurochirurg Vlad Ciurea

  • Publicat:
Singura legumă care face minuni pentru creierul uman, potrivit medicului neurochirurg Vlad Ciurea

Doctorul Vlad Ciurea a dezvăluit pentru Antena 3 CNN care este cea mai buna legumă pentru organism și în special pentru un creier sănătos.

Cel mai bun aliment pentru creier și memorie

Creierul este foarte important pentru funcționarea organismului. Chiar și când dormi, creierul este foarte ocupat: selectează amintiri și informații, stabilește ce este important și ce nu, reface conexiuni neuronale și monitorizează bună funcționare a celorlalte organe. Tocmai de aceea, creierul are nevoie de energie, iar energia și-o ia din alimentele pe care le consumi.

Vlad Ciurea: „Conopida este cea mai bună pentru creier”

Varza, conopida sunt eficiente în păstrarea memoriei la persoanele în vârstă. În aceste legume se găsește vitamina K, această substanță intrând în componenta grăsimilor care formează membranele celulelor creierului.

„Conopida este cea mai bună pentru creier. Din toate acestea alimente, creierul își ia ce are nevoie, cât mai bun, pentru a funcționa în condiții cât mai bune”, a declarat Vlad Ciurea in cadrul emisiunii „iThink”.

Conopida o găsești mai mereu la supermarket, la tarabele din piață sau etc. O poți pune la murat, o poți servi fiartă cu ceva ulei de măsline sau poți să o faci la cuptor, să o incluzi în supe-creme uneori. O rețetă absolut delicioasă, AICI.

Consumul de conopidă îmbunătățește funcțiile cognitive, procesul de învățare și memoria, datorită colinei din conținutul său, o vitamină cu rol important în dezvoltarea sănătoasă a creierului.

De asemenea, ajută la menținerea structurii membranelor celulare, contribuie la transmiterea impulsurilor nervoase, ajută la absorbția grăsimilor și reduce inflamatia cronică.

Conopida poate fi cumpărată în formă proaspătă sau congelată. Conopida proaspătă ar trebui să aibă un cap ferm, fără pete negre, și frunze verzi strălucitoare, atașate de tulpină. Aceasta poate fi ținută la frigider într-o pungă de plastic, până la cinci zile.

Citește și: Conopida, „buchet” de beneficii pentru sănătate

Sursa foto: facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian