Cum să slăbești rapid mâncând carne în fiecare zi. Mihaela Billic a explicat avantajele acestui regim

  • Publicat:
Cum să slăbești rapid mâncând carne în fiecare zi. Mihaela Billic a explicat avantajele acestui regim

Ideea de a slăbi rapid mâncând carne în fiecare zi, promovată și de nutriționista Mihaela Bilic, este un subiect controversat și merită o analiză atentă.

Ce spune teoria?

Proteinele, cheia slăbirii

Carnea este o sursă excelentă de proteine, iar proteinele te fac să te simți mai sătul pentru mai mult timp. Acest lucru ar trebui să conducă la o reducere a aportului caloric total și, în consecință, la pierdere în greutate.

Metabolismul accelerat

Proteinele necesită mai multă energie pentru a fi digerate decât carbohidrații sau grăsimile, ceea ce ar putea duce la un metabolism mai rapid și la o ardere mai mare a caloriilor.

Ce spun specialiștii, însă?

“Toată lumea știe, cu proteine ne săturăm și nu ne îngrășăm. (…) Ce avem voie, care sunt alimentele cu conținut mare de proteine? La proteine animale, avem carnea, peștele, oul și brânza. Sursele vegetale sunt leguminoasele boabe, semințele și oleaginoasele. 

Însă, atenție! Proteinele vegetale vin la pachet cu un aport mare de carbohidrați, care pot încetini slăbitul, deci tot carnea la grătar e sfântă.

Este demonstrat științific, consumul de proteine ne satură rapid, iar cel de carbohidrați, adică zahăr și făinoase, are efect invers, stimulează apetitul. 

Rezultatele dietei proteice sunt nesuperioare altor regimuri. Dacă mâncăm de 2 ori mai multe proteine decât doza recomandată zilnic, slăbim mai repede, mai durabil, cu mai puțin efort și frustrare”, a explicat Mihaela Bilic la Doctor de bine, de la Știrile Pro TV.

Insă, la fel ca orice alt tip de dietă, și cea proteică are anumite riscuri. Din acest motiv, nu trebuie urmată mai mult de 3 – 6 luni, deoarece poate produce probleme cu timpul.

Carențe nutriționale: O dietă bogată doar în proteine poate duce la deficiențe de vitamine, minerale și fibre, esențiale pentru buna funcționare a organismului.

Probleme digestive: Consumul excesiv de carne poate suprasolicita rinichii și poate duce la constipație.

Risc crescut de boli cardiovasculare: O dietă bogată în carne roșie și procesată a fost asociată cu un risc crescut de boli de inimă.

CONCLUZIE

În timp ce carnea poate fi o parte importantă a unei diete sănătoase, nu este soluția magică pentru a slăbi rapid. O dietă echilibrată, combinată cu un stil de viață activ, este cheia pentru a atinge și a menține o greutate sănătoasă.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandări:
5 uleiuri pe care nu trebuie să le încălzești. Se consumă crude, la salată
5 uleiuri pe care nu trebuie să le încălzești. Se consumă crude, la salată
Ce înseamnă când ți se zbate ochiul?
Ce înseamnă când ți se zbate ochiul?