Spălarea fructelor cu apă nu este de ajuns pentru a elimina complet pesticidele, avertizează un nou studiu

  • Publicat:
Spălarea fructelor cu apă nu este de ajuns pentru a elimina complet pesticidele, avertizează un nou studiu

De cele mai multe ori, credem că spălarea fructelor cu apă ne scapă de microbi și pesticide, însă, oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Potrivit acestora, substanțele toxice pot pătrunde adânc în structura fructelor.

Spălarea fructelor cu apă nu este suficientă pentru a scăpa de pesticide

Spălarea fructelor cu apă nu este suficientă pentru a scăpa de pesticide, conform unui nou studiu publicat în revista Nano Letters, de la Societatea Americană de Chimie.

Potrivit oamenilor de știință, substanțele chimice utilizate în agricultură pot pătrunde adânc în structura fructelor și nu dispar printr-o simplă clătire cu apă.

Descoperirea de bază despre ineficiența spălării fructelor este importantă pentru consumatorii care cred că se pot baza doar pe apă pentru siguranța alimentară.

Operațiunile tradiționale de curățare a fructelor nu pot elimina în totalitate pesticidele”, se arată în lucrare.

Când folosesc analize tehnice ale unui măr, cercetătorii au arătat că „rezultatele imagistice dovedesc faptul că pesticidele pătrund în stratul de coajă și în stratul de pulpă”.

Autorii cercetării au arătat că gradul de contaminare cu pesticide a scăzut atunci când coaja de măr a fost îndepărtată împreună cu o parte din stratul de pulpă.

Acest studiu se străduiește să furnizeze sfaturi utile privind sănătatea consumatorilor”, a spus Dongdong Ye, profesor la Școala de Materiale și Chimie din China de la Universitatea Agricolă Anhui și autor al lucrării.

Cercetarea arată că peelingul poate elimina în mod eficient aproape toate reziduurile de pesticide, în contrast cu practica frecventă de spălare. Acest lucru este de fapt util pentru a înțelege cum se mișcă aceste pesticide”, a spus Michael Hansen, de la Consumer Reports.

Reziduurile de pesticide din alimente nu reprezintă o preocupare majoră pentru sănătate

Agenția de Protecție a Mediului (EPA) revizuiește în mod obișnuit nivelurile de toleranță permise pentru pesticide „pentru a se asigura că toleranțele reflectă cu exactitate nivelurile de reziduuri reale sau anticipate din alimente”.

„Această reexaminare, împreună cu o revizuire a altor căi de expunere pentru acel pesticid (de la apa potabilă și utilizările rezidențiale ale pesticidului), va asigura „o certitudine rezonabilă că nu va rezulta niciun rău din expunerea agregată”.

FOTO: Shutterstock | SURSA: People

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”
Recomandări:
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Alimente ultraprocesate care pot crește riscul de diabet
Boala Parkinson ar debuta în intestin și nu în creier, arată un nou studiu
Boala Parkinson ar debuta în intestin și nu în creier, arată un nou studiu