Este dovedit faptul că într-un cuplu e suficient că unul din parteneri să aibă o disfuncție sexuală ca amândoi să fie nefericiți. Disfuncțiile sexuale sunt o patologie destul de des întâlnite în societatea modernă, deși nu auzim de ele prea des, acest fapt datorându-se și retincentei oamenilor de a vorbi despre acestea.
Astăzi, o sumedenie de factori pot avea un impact nociv asupra sănătății noastre sexuale, de la stilul de viață și până la alimentație, toate acestea conducând la dispariția libidoului, la imposibilitatea de a avea organsm sau la apariția… disfuncțiilor erectile.
Deși este considerată o pseudoștiință, există cercetări care confirmă faptul că acupunctura poate îmbunătăți notabil calitatea actului sexual.
Acupunctura este o formă de medicină alternativă și o componentă importantă a medicinei traidiționale chineze. Această constă în introducerea lentă a unor ace subțiri în anumite părți ale corpului, cel mai adesea în zona lombară, pentru tratarea durerilor. Însă, practicienii susțin că acupunctură poate fi folosită în numeroase afecțiuni, cum ar fi tratarea alergiilor, a problemelor de infertilitate, a durerilor excesive de cap/migrenelor, a insomniilor, a depresiei, etc).
Aspectele asociate cu libidoul scăzut, impotența sau dificultatea de a menține o erecție și de a avea orgasm sunt percepute având o strânsă legătură cu funcția sexuală. În realitate, conform specialiștilor, acupunctura consideră că toate aceste probleme medicale țîn, de fapt, afecțiuni ale inimii, rinichilor sau circulației sanguine. Problemele de sănătate ale prostatei pot fi și ele considerate drept cauze majore în apariția problemelor de natură sexuală.
Conform studiilor, fluxul sanguin este responsabil pentru lubrifierea naturală și pregătirea pentru actul sexual. Așadar, un beneficiu al acupuncturii prin asociere.
Hormonii au și ei un rol extrem de important nu numai în metabolism, ci și în calitatea somnului, în apetit și inclusiv în dorința de a face sex. În 2008 a fost realizat un studiu conform căruia s-a ajuns la concluzia că prin intermediul acupuncturii crește estrogenul, estrodiolul și progesteronul, toți împreună aflându-se în strânsă legătură cu îmbunătățirea vieții sexuale.
Și nu în ultimul rând, un alt plus al acupuncturii este reprezentat de faptul că ajută la remedierea tulburărilor sexuale cauzate de factorii psihologici, conform altui studiu realizat în 2013. Astfel că medicatiile antidepresive sau cele împotriva anxietății pot diminua simțitor libidoul, timp în care acupunctura efectuată local în zonele intime poate spori semnificativ viața sexuală.
Sursă: dailymail.co.uk.