Spirulina conţine proteine în proporţie de peste 60% uşor asimilabile de organism. Conţine tot atâta calciu, fosfor şi maneziu cât conţine şi laptele. Vitamina E este într-o proporţie asemănătoare ca în germeni de grâu iar B12 cât în ficatul crud.
Spirulina întăreşte sistemul imunitar, este benefică în caz de astenie cronică, în perioadele post operatorii de refacere.
Sportivii chinezi consumă spirulină înainte de competiţii pentru că ridică rapid nivelul de energie pe parcursul competiţiei.
Citeşte aici mai multe despre beneficiile spirulinei
Singurul produs care îţi asigură ţie ca individ absolut tot ce îţi trebuie este spirulina. Este singurul produs cu care s-a plecat în cosmos, fiind hrana cosmonauţilor. Dacă un om consumă între 8 şi 12 grame pe zi, acesta nu mai are nevoie efectiv să mănânce.
Inginerul chimist Stefan Manea spune că spirulina este hrana viitorului şi, pentru orice fel de afecţiune o putem folosi pentru a obţine o sănătate de fier.
”Mă declar fan al spirulinei, deşi, deunăzi mă întreba cineva:
Cum se consumă spirulina:
Contraindicaţii la consumul de spirulină: bolnavii de hipertiroidie trebuie să evite spirulina deoarece conţine iod, care
stimulează tiroida. De asemenea, consumul excesiv de spirulină poate acentua simptomele hipotiroidismului.