Spitalele din România nu mai au bani de medicamente și materiale pentru intervenții: M-au trimis acasă, n-au avut cu ce să-mi coasă coasta ruptă

Marile spitale din țară sunt adevărate bombe cu ceas. Șefii unităților medicale se plâng că nu mai au bani pentru medicamente și datoriile sunt din ce în ce mai uriașe.
  • Publicat:
Spitalele din România nu mai au bani de medicamente și materiale pentru intervenții: M-au trimis acasă, n-au avut cu ce să-mi coasă coasta ruptă

Spitalele din România se află într-un impas mare. Din cauza lipsei fondurilor financiare, pacienții trebuie să-și cumpere singuri medicamentele de care au nevoie. Managerii unităților medicale susțin că abia le ajung banii de salarii și facturi. Din păcate, pe ultimul loc se plasează pacienții. 

Spitalele din România trec printr-o criză imensă

Şefii spitalelor din România au ajuns să se plângă că banii de la Casa de Asigurări de Sănătate nu le mai ajung. Spre exemplu, Trezoreria a pus poprire pe conturile Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, pentru că a acumulat datorii de peste 5 milioane de lei noi.

”Este o situaţie critică în care rezolvarea nu ţine de noi, noi am cerut doar ca acelaşi buget ca şi până acum să fie redistribuit în funcţie de complexitatea cazurilor. Ne trebuiesc criterii de siguranţă pentru fecare instituţie spitalicească şi trebuie o distribuţie financiară între spitalele mici şi cele de ultima linie”,a declarat Cristian Oancea , directorul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara, scrie Antena3.ro. 

Nu mai au bani de medicamente

”La patul pacientului ne interesează să îi dăm medicamentele de care are nevoie, nu să stăm să ne gândim dacă avem sau nu avem bani, dacă intră sau nu intră bani, dacă avem conturile blocate”, a mai adăugat directorul Spitalului de Boli Infecțioase Timișoara.

Vezi și: A murit Mioara Roman. Mama Oanei Roman avea 83 de ani și era internată la azil

Situație devine dramatică, pentru că sunt pacienți care au nevoie de acele medicamente.

”Din păcate, da, este o perioada destul de dificilă pentru bolnavi și pentru spital. Am înțeles că actul nostru medical se încheie cu medicamentul aflat în farmacia Spitalului Județean”,a dezvăluit o farmacistă.

Pacienții, nevoiți să-și procure singuri cele necesare îngrijirii

Și la Brașov, situația nu e deloc roz! Casa de Asigurări nu a făcut plățile la timp, iar unitățile medicale s-au văzut obligate să ceară o amânare din partea furnizorilor.

”Aparatura este veche din 2016, anul acesta sunt trecute pe lista de investiții unul pentru noi și două pentru alte pavilioane ale Spitalului Județean și noi sperăm să fie achiziționate”, a mărturisit Manea Roxana, medic șef laborator SINC.

Pacienții sunt disperați și sunt trimiși acasă, deși au nevoie de îngrijiri medicale.

”Statul să facă ceva. Sănătatea este importantă. Eu am fost internat și am fost dat acasă pentru că am o coastă ruptă și nu au avut cu ce să îmi coasă coasta”, a declarat un pacient, care a fost trimis acasă, cu toate că avea o coastă ruptă.

Sursa foto: capturi Antena 3

Urmărește CSID.ro pe Google News