Spune-mi cât de rapid eşti, ca să-ţi spun cât vei trăi!

Timpul de reacţie al unei persoane în momentul în care este pusă în faţa unor situaţii noi ar putea determina câţi ani urmează să mai trăiască aceasta, potrivit unui nou studiu publicat în revista Plos One.
  • Publicat:
Spune-mi cât de rapid eşti, ca să-ţi spun cât vei trăi!
Pinterest

Timpul de reacţie al unei persoane în momentul în care este pusă în faţa unor situaţii noi ar putea determina câţi ani urmează să mai trăiască aceasta, potrivit unui nou studiu publicat în revista Plos One.

Cercetătorii de la University College London şi University of Edinburgh au analizat informaţiile de la peste 5.000 de persoane cu vârsta cuprinsă între 20 şi 59 de ani, colectate ca parte a Studiului Naţional de Examinare a Sănătăţii şi a Nutriţiei din Statele Unite ale Americii.

La începutul studiului, în anii 1990, s-au măsurat timpii de reacţie ai participanţilor. Sarcina era simplă: aceştia trebuiau să apese un buton de fiecare dată când o imagine apărea pe ecranul computerului. În următorii 15 ani, participanţii au fost supravegheaţi pentru a se înregistra câţi au murit şi câţi au supravieţuit în această perioadă.

În total, 378 de persoane (7,4%) dintre participanţi au murit, dar în cazul acelora care au înregistrat timpi de reacţie mai lenţi, riscul de a muri a fost cu 25% mai mare – indiferent de cauze -, în comparaţie cu aceia care au avut timpi medii de reacţie. S-a ajuns la această concluzie după ce oamenii de ştiinţă au evaluat vârsta, sexul, apartenenţa etnică, profilul socio-economic şi factorii de viaţă ai participanţilor.

Autorul studiului, Gareth Hagger-Johnson, a declarat, într-un comunicat de presă, că un simplu test de reacţii în perioadă adultă poate prezice, indiferent de vârstă, sex şi alţi factori, rata de supravieţuire a unei persoane.

„Timpul de reacţie ar putea indica cât de bine funcţionează sistemul nostru nervos şi alte sisteme din organism. Persoanele care răspund, în mod frecvent, cu greu, noilor informaţii ar putea experimenta probleme care le intensifică riscul unei morţi precoce”, a declarat acesta.

„În viitor, am putea fi capabili să folosim timpii de reacţie pentru a monitoriza starea de sănătate şi supravieţuire. În prezent, un stil de viaţă sănătos este cel mai bun lucru pe care îl pot face oamenii pentru a trăi mai mult”, a completat Gareth Hagger-Johnson.

Sursa: Mediafax

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandări: