Gradul de atractivitate al unei persoane depinde de părţile corporale pe care aceasta le mişcă în timp ce dansează, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Northumbria din Marea Britanie, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.
Astfel, cercetătorii britanici au realizat primul studiu din lume care a încercat să determine cu exactitate mişcările de dans care sunt cele mai apreciate de partenerii de sex opus.
Ei au aflat astfel că femeile preferă bărbaţii care îşi mişcă partea superioară a corpului, în mod fluent, în timp ce dansează – fapt ce înseamnă că bărbaţii care încearcă să copieze stilul de dans al cântăreţului pop Justin Timberlake sunt consideraţi cei mai atrăgători.
În schimb, femeile care îşi mişcă mai mult jumătatea inferioară a corpului – precum cântăreaţa Beyonce – sunt considerate a fi cele mai atrăgătoare.
Persoanele care dansează făcând mişcări exagerate cu braţele prin aer sau care îşi ţin braţele prea apropiate de trup au fost considerate „ciudate” de către ambele sexe.
Experţii în biologia evoluţionistă sunt de părere că dansul era folosit în trecut pentru a-i atrage pe reprezentanţii sexului opus şi pentru a-i „intimida” pe rivalii de acelaşi sex.
Femeile preferă bărbaţii care dansează mişcându-şi jumătatea superioară a corpului pentru că aceste mişcări arată puterea acelor bărbaţi, iar femeile care dansează mişcând mai mult jumătatea inferioară a trupului sunt considerate mai fertile.
Autorii studiului au filmat în detaliu mai mulţi voluntari care dansau, încercând să descopere diferenţele dintre „mişcările bune” şi „mişcările rele”.
Mişcările lor au fost transformate în avatare 3D lipsite de faţă – persoane virtuale – care au fost prezentate apoi unui grup de participanţi. Aceştia trebuiau să acorde note în funcţie de cât de bune erau mişcările fiecărui dansator.
Cercetătorii britanici au folosit acele avataruri pentru ca participanţii să se concentreze asupra mişcărilor de dans ale voluntarilor, nu asupra feţelor acestora.
Citește și: Dansează ca să trăiești mai mult! Ce beneficii are dansul asupra creierului și corpului