STUDIU. Sexul cu mai mulți parteneri înainte de căsătorie crește riscul de divorț și insatisfacție sexuală

Abstinența sexuală înainte de căsătorie crește șansele unui mariaj de durată, în timp ce viața sexuală intensă ante-căsătorie crește riscul de divorț, arată un nou studiu.
  • Publicat:
STUDIU. Sexul cu mai mulți parteneri înainte de căsătorie crește riscul de divorț și insatisfacție sexuală
Foto: profimediaimages.ro

Cuplurile care au o viață sexuală mai puțin intensă sau chiar practică abstinența sexuală înainte de a-și lega destinele par să aibă parte de un mariaj mai rezistent, arată un nou studiu. Potrivit acestuia, o persoană care face sex pentru prima dată cu partenerul de viață cu care s-a căsătorit are de 2-3 ori mai multe șanse să aibă parte de un mariaj stabil și să nu ajungă la divorț.

Cercetătorii de la Institutul Wheatley au descoperit că persoanele fără experiență sexuală sau care sunt abstinente înainte de căsătorie au un grad mai ridicat de satisfacție în mariaj, precum și o viață sexuală mai intensă și o apropiere emoțională mai puternică de partener.

Merită menționat însă că Institutul Wheatley se descrie astfel: „În calitate de discipoli ai lui Iisus Hristos, noi credem că responsabilitatea, caritatea, moralitatea și puterea spirituală sunt esențiale pentru dezvoltarea umană.” Așadar, concluziile autorilor pot fi puternic influențate de crezul lor religios și, în plus, nu sunt validate științific de o revistă de specialitate.

Citește și: Cât de dăunătoare poate fi abstinenţa sexuală pentru organism?

Același studiu arată că persoanele care nu fac sex înainte de căsătorie, spre deosebire de cele mai „experimentate” din acest punct de vedere, au un risc mai mic de a ajunge la divorț sau de a fi infidele.

Se pare că numărul partenerilor sexuali înainte de căsătorie este cel mai important predictor al longevității relației de cuplu, dar și al satisfacției în general. Cu cât o persoană are mai mulți parteneri de sex înainte de mariaj, cu atât riscul de divorț este mai mare, arată datele cercetătorilor. Mai precis, riscul de divorț și insatisfacție sexuală crește cu 4% până la 6,5% pentru fiecare partener sexual avut înainte de căsătorie.

Calitatea vieții sexuale, conexiunea emoțională și stabilitatea sunt alte aspecte pe care persoanele abstinente sexual înainte de căsătorie par să le bifeze.

Citește și: Ce înseamnă bias cognitiv? 25 de tipuri de biasuri cognitive explicate

„Cercetarea noastră confirmă rezultatele altor studii precedente, care au descoperit că lipsa de experiență sexuală poate fi un lucru bun în ceea ce privește căsătoria stabilă și de lungă durată. Această exclusivitate sexuală dintre soți oferă o fundație subapreciată în intimitate și ajută la creșterea satisfacției și comunicării eficiente în cadrul mariajului”, explică Brian J. Willoughby, coautorul studiului.

Totuși, asta nu înseamnă neapărat că, dacă înainte de a vă căsători ați avut o viață sexuală intensă, veți sfârși prin a divorța sau a fi nefericiți în relația de cuplu.

„Datele noastre arată că 10-15% dintre persoanele care au avut mai mulți parteneri sexuali înainte de a se căsători sunt în continuare fericite și au un mariaj stabil. Cel mai probabil și-au schimbat pe parcurs mentalitatea privind sexul și și-au dat seama că mariajul înseamnă angajament, asumare și fidelitate”, adaugă Jason S. Carroll, director asociat la Institutul Wheatley.

Potrivit raportului, care citează date din Centers for Disease Control and Prevention, mai bine de 50% din cuplurile căsătorite din Statele Unite au avut cel puțin 5 parteneri sexuali înainte de a-și jura credință eternă.

Citește și: Diferența de vârstă „ideală” dintre parteneri, pentru a nu ajunge la divorț

Deși acest studiu arată în mare parte doar părțile negative ale relațiilor intime înainte de căsătorie, cu siguranță există și aspecte pozitive. Spre exemplu, actul sexual te ajută să îți cunoști mai bine partenerul, poți afla dacă sunteți compatibili din punct de vedere sexual sau dacă există probleme de natură sexuală care pot împiedica atingerea orgasmului, cum ar fi ejacularea precoce, adică incapacitatea de a obține și de a menține erecția.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: