Sute de vedete şi personalităţi s-au udat pentru o cauză nobilă!

Sute de personalităţi şi vedete americane, printre care Steven Spielberg, Justin Bieber şi Bill Gates, au acceptat "provocarea găleţii cu gheaţă", care reprezintă un joc amuzant, dar şi o invitaţie ca publicul să facă donaţii pentru o organizaţie caritabilă, informează AFP, citat de Mediafax.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sute de vedete şi personalităţi s-au udat pentru o cauză nobilă!

Sute de personalităţi şi vedete americane, printre care Steven Spielberg, Justin Bieber şi Bill Gates, au acceptat „provocarea găleţii cu gheaţă”, care reprezintă un joc amuzant, dar şi o invitaţie ca publicul să facă donaţii pentru o organizaţie caritabilă, informează AFP, citat de Mediafax.

Zeci de mii de persoane, celebrităţi şi oameni obişnuiţi, au început, din luna iulie, să-şi arunce câte o găleată cu gheaţă pe cap, să filmeze momentul şi să îl publice pe reţelele de socializare, provocându-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru contra unei donaţii de 100 de dolari.

Campania, numită „ALS Ice Bucket Challenge”, are scopul de a susţine asociaţia ALS, care luptă contra maladiei Charcot, cunoscută şi ca maladia Lou Gehrig sau scleroza laterală amiotrofică, o boală neurodegenerativă.

Mai multe vedete din divertismentul american au acceptat această provocare, printre acestea numărându-se Steven Spielberg, Justin Bieber, Lady Gaga, Britney Spears, Justin Timberlake, Taylor Swift, James Franco, Ben Affleck, Lena Dunham şi Oprah Winfrey.

Totodată, politicieni, echipe întregi de sportivi şi personalităţi din lumea afacerilor au intrat în acest joc, Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, şi Bill Gates, fondatorul Microsoft, numărându-se printre „jucători”.

De asemenea, văduva senatorului Robert Kennedy, Ethel Kennedy, în vârstă de 86 de ani, a acceptat să participe la acest joc şi l-a provocat şi pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, să se implice. Potrivit Casei Albe, acesta a refuzat provocarea, însă a promis o donaţie.

La rândul său, fostul fotbalist britanic David Beckham şi mulţi colegi de-ai săi, printre care portughezul Cristiano Ronaldo, brazilianul Neymar da Silva Santos Júnior şi argentinianul Lionel Messi, au acceptat provocarea, care, de altfel, este amuzantă, are un scop caritabil şi a devenit extrem de populară într-un timp foarte scurt.

Potrivit Facebook, de pe 1 iunie până pe 17 august, peste 28 de milioane de persoane au vorbit despre provocarea „care a atins aproape toate ţările din lume” şi 2,4 milioane de videoclipuri au fost publicate.

De asemenea, peste 4,2 milioane de mesaje au fost publicate pe Twitter, de pe 29 iulie până luni, cu un record de 1.887 de mesaje pe minut, înregistrat în urmă cu două zile, au declarat reprezentanţii Twitter pentru AFP.

Marţi, asociaţia ALS a salutat „valul incredibil de susţinere”. La acel moment, se strânseseră 22,9 milioane de dolari, faţă de 1,9 milioane cât au fost strânşi anul trecut în aceeaşi perioadă (29 iulie – 19 august).

Apoximativ 5.600 de noi cazuri ale acestei maladii sunt înregistrate în fiecare an în Statele Unite ale Americii, unde 30.000 de persoane suferă de această boală.

Scleroza laterală amiotrofică – boala Lou Gehrig – se caracterizează printr-o pierdere progresivă a anumitor celule nervoase ale creierului şi măduvei spinării, denumite neuroni motori, ce comandă muşchii voluntari, care fac posibilă mişcarea. Boala este progresivă, invalidantă, fatală – mersul, vorbitul, mâncatul, înghiţitul şi alte funcţii fundamentale devenind mai dificile cu timpul. Cauzele maladiei sunt necunoscute, însă se ştie că circa 5-10% dintre bolnavi prezintă o formă moştenită a acesteia.

Printre personalităţile care suferă de această boală se numără şi astrofizicianul britanic Stephen Hawking.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: