Sylvia a renunţat la carne! Iată cât de greu spune că i-a fost în primele două luni!

Sylvia a decis să renunţe la consumul de carne în urma unor probleme de sănătate. Artista şi-a diversificat regimul alimentar cu preparate proaspete realizate din fructe, legume şi seminţe şi spune că a fost una din cele mai bune decizii pe care le-a luat în ultimii ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sylvia a renunţat la carne! Iată cât de greu spune că i-a fost în primele două luni!

Sylvia a decis să renunţe la consumul de carne în urma unor probleme de sănătate. Artista şi-a diversificat regimul alimentar cu preparate proaspete realizate din fructe, legume şi seminţe şi spune că a fost una din cele mai bune decizii pe care le-a luat în ultimii ani.

„Nu am mai mâncat carne şi nici ouă de aproape două luni şi sunt foarte mândră de asta. Primele săptămâni au fost destul de ciudate pentru ca îmi era foame aproape constant. Au fost zile în care mă simţeam mai “grea” şi mai balonată după o porţie de somon cu broccoli decât dacă aş fi mâncat o friptură de porc cu cartofi prăjiţi. În timp, toate s-au reglat, iar corpul meu a acceptat până la urmă noua provocare. Am învăţat să-mi educ corpul, să-l ascult, am descoperit noi feluri de mancare, am încercat tot felul de reţete de salate în cele mai diverse combinaţii. Acum blenderul este cel mai bun prieten al meu, la fel şi storcătorul de fructe şi legume.

·       Sucurile au fost înlocuite cu limonadă cu miere şi ghimbir sau mentă

·       Sarea iodată am înlocuit-o cu sare de Himalaya

·       Zahărul îl folosesc doar dimineaţa la cafea (un cub), zahăr brun brut sau melasa.

·       Orezul alb şi pastele le-am înlocuit cu cele integrale

·       Seminţele de tot felul sunt nelipsite din salate, shake-uri, iaurt, supe

·       Dulciurile au fost înlocuite cu fructe proaspete sau uscate

·       Brânza o înlocuiesc pe cât posibil cu Tofu afumat

·       Mezelurile pe care le “serveam” cu atâta poftă dimineaţa au dispărut complet facând loc bruschetelor cu somon afumat sau cremei de avocado cu verdeţuri

·       Manânc multe salate de crudităţi, iar humusul este nelipsit din frigider

·       Încet-încet mă specializez pe supe creme

·       Am introdus în alimentatie fulgii de drojdie (importantă sursă de proteine), pudra de spirulină (energizantă, detoxifiantă), pudra de shiitake (bună pentru shake-urile de legume sau în supele cremă pentru că are gust de ciuperci).

·       “Ronţăielile” constă acum în alune, nuci, migdale, pe care le adaug şi în orez sau salate

·       În geantă am în permanenţă, pentru cazuri “urgente”, un baton de cereale cu fructe

·       Pentru gătit folosesc ulei de măsline presat la rece, ulei de migdale sau ulei de cocos

·       Am descoperi, de asemenea, laptele de cocos şi de migdale, de care m-am îndrăgostit

Vă spun cu mâna pe inimă că nu este nici chiar aşa greu. În toată această perioadă nu am simţit o nevoie coplesitoare de a mânca carne, nici măcar atunci când mergeam la restaurant şi vecinul avea în farfurie un muşchi de vită suculent şi apetisant.

După aceste două luni mă simt mai “uşoară”, disconfortul gastric a dispărut complet şi până şi ulcerul meu este împăcat cu situaţia.

Abia astept să gătesc dulciuri raw vegane pe care le-am şi gustat şi sunt absolut minunate”, a scris artista pe blogul ei, www.sylvia.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
De ce suntem mai slabi VINEREA?
De ce suntem mai slabi VINEREA?