Taierea pielitelor din jurul unghiilor favorizeaza aparitia infectiilor

Dermatologii avertizeaza ca pielitele din jurul unghiilor nu trebuie taiate, pentru ca pot aparea infectii.
  • Publicat:
Taierea pielitelor din jurul unghiilor favorizeaza aparitia infectiilor
7. Infecţii Unghiile tale sunt deosebit de predispuse la infecţii, din cauza fragilităţii şi a sensibilităţii pielii din jurul unghiilor. Dacă pielea din jurul unghiilor devine rosie şi inflamată, probabil ai de a face cu o infecţie. Unghii îngroşate, inegale în nuanţe de albastru inchis pot indica o infecţie fungică. Porţiuni albe vizibile sub unghie indică o infecţie care necesită tratament medical.

Dermatologii avertizeaza ca pielitele din jurul unghiilor nu trebuie taiate, pentru ca pot aparea infectii. „Majoritatea manichiuristelor nu stiu ca prin taierea pielitelor se pot transmite microbi sau micoze de la o persoana la alta. Instrumetele de manichiura, gen forfecuta, trebuie sa fie sterile la fel ca instrumentele chirurgicale”, afirma prof. dr. dermatolog Anca Zbranca.

Medicii precizeaza ca prin taierea pielitelor de la unghii se pot transmite si alte boli mult mai grave, precum hepatita sau chiar SIDA, in cazul in care sangele unei femei bolnave intra in contact cu sangele altei femei sanatoase.

Specialistii mentioneaza ca microbii se pot dezvolta si in cazul accidentarii la o unghie in activitatile zilnice. Dermatologii spun ca, in cazul infectiei cu o ciuperca, pentru inceput apare modificarea culorii si grosimii unghiei. „Afectiunile unghiilor se transmit relativ usor de la o persoana la alta, chiar si de la un membru al familiei la altul.

Totodata, se poate ajunge si la infectarea celorlalte unghii sanatoase. Bolile se pot transmite si prin imprumutarea incaltamintei si a sosetelor”, spune prof. dr. Anca Zbranca. Specialistul mai precizeaza ca netratarea la timp a ciupercilor poate duce la pierderea definitiva a unghiei.

„Tratamentul unei astfel de boli se poate da numai dupa ce se fac analize intr-un laborator special. In functie de afectiune, se pot prescrie creme speciale pentru microbul respectiv, sau tratamentul se face pe cale medicamentoasa”, avertizeaza dermatologul.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult