Tehnica cu care să slăbești de care vorbim azi este extrem de simplă și nu presupune nicio schimbare majoră în dietă și nici activitatea fizică. Ce trebuie să faci? Se spune că persoanele care mănâncă încet reușesc să slăbească de două ori mai mult, arată un studiu.
Simplul fapt că mesteci mâncarea timp de 30 de secunde te poate ajuta să slăbești trei kilograme în șase săptămâni. Mai mult, în urma studiului s-a constatat că participanții care mestecau la o viteză normală ajungeau să cântărească cu 3.6 kilograme mai mult.
Dacă te întrebi cum funcționează această dietă află că atunci când mănânci încet permiți organismului să-și ia timpul necesar pentru a resimți senzația de sațietate, iar asta datorită relației dintre stomac și creier.
„Poți adapta această abordare și să o practici toată viața. Îți poți învăța copiii să facă același lucru și ei la rândul lor își vor învăța copiii să urmeze această tehnică”, a spus profesorul Schmid-Schoenbein, co-autor al studiului.
La studiu au luat parte 54 de copii cu vârste cuprinse între 6-17 ani cărora li s-a spus să-și mestece mâncarea timp de 30 de secunde. În acest sens, li s-a oferit câte o clepsidră pentru a-i ajuta.
„Clepsidra făcea să pară mai degrabă un joc. Am observat că cei mici erau atenți unii la alții. Dacă unul uita să întoarcă clepsidra, ceilalți le reaminteau”, a spus profesor Pedro Cabrales, co-autor al studiului.
Singurele instrucțiuni care le-au fost date în studiu au fost să bea un pahar cu apă înainte de masă și să evite gustările dintre mese. Rezultatele arată că participanții care mâncau mai încet au reușit să slăbească între 3% și 5% din greutatea corporală într-un an.
În comparație, un grup similar de copii a luat în greutate între 7% și 8% în timpul unui an.
Mâncatul încet este eficient pentru că oferă mai mult timp pentru „reflexul de sațietate” care ajunge la creier. Mesajul că stomacul este plin ajunge în 15 minute, dar multe persoane ajung să mănânce o masă mult mai rapid.
„Metoda noastră se concentrează pe prevenirea creșterii în greutate. Este o metodă simplă, necostisitoare și ușor de urmat”, a completat Dr. Ruy Perez-Tamayo, co-autor al studiului.