Teo Trandafir şi Dani Oţil le explică elevilor beneficiile învăţământului profesional!

Teo Trandafir este ambasadorul o’SCAR – Şcoala Comercială Austriacă din România, proiect educaţional de formare profesională dezvoltat de Ambasada Austriei - Secţia Comercială.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Teo Trandafir şi Dani Oţil le explică elevilor beneficiile învăţământului profesional!

Teo Trandafir este ambasadorul o’SCAR – Şcoala Comercială Austriacă din România, proiect educaţional de formare profesională dezvoltat de Ambasada Austriei – Secţia Comercială, împreună cu şapte companii de renume.

Dani Oţil, prezentator TV şi blogger, susţine şi el proiectul prin care elevii se pot forma ca profesionişti în meseria de comerciant-vânzător.

Pentru a atrage atenţia tinerilor şi părinţilor asupra necesităţii formării profesionale şi a unei educaţii bazate pe o practică solidă, ambele vedete au participat la workshop-uri dedicate elevilor şi au promovat proiectul în social media, un canal utilizat de publicul proiectului.

„Ca părinte, ştiu cât de important este să asiguri unui copil un start bun în viaţă şi o perspectivă sănătoasă asupra viitorului. În ziua de azi, tot mai mulţi tineri îşi doresc să ajungă repede în poziţii importante, fără să ţină cont că totul porneşte de la o bază solidă care trebuie formată la timp. Tocmai acest lucru am vrut să-l  transmit elevilor: cu cât înveţi mai devreme să munceşti serios pentru ceea ce-ţi doreşti, să fii profesionist, cu atât mai sigur este drumul către succesul tău. De cele mai multe ori, copiii au nevoie să fie îndrumaţi, să le fie deschişi ochii asupra oportunităţilor. Asta am făcut şi eu, ca ambasador al acestui proiect care dă un suflu nou învăţământului profesional din România”, a declarat Teo Trandafir.

„Uneori, în loc să experimentezi de unul singur şi să descoperi mai târziu că ai fi avut nevoie de îndrumare, mai bine înveţi de la un profesionist cum se face. Asta e lecţia cu care vreau să rămână copiii de la mine. Elevii care vor urma cursurile Şcolii Comerciale Austriece din România au şansa să înveţe meserie de la cei mai buni profesionişti din domeniu şi, astfel, să ia startul în carieră înaintea altora de aceeaşi vârstă cu ei. În plus, datorită beneficiilor acestui proiect, au ocazia să descopere independenţa financiară imediat ce părăsesc băncile şcolii şi se pot angaja în companii”, a afirmat Dani Oţil.

Şcoala Comercială Austriacă din România este un proiect educaţional prin care elevii se pot forma ca profesionişti în meseria de comerciant-vânzător în domeniile alimentar şi non-alimentar (încălţăminte, fashion, sport, mobilier şi îngrijire personală). Proiectul pilot presupune introducerea a două clase de învăţământ profesional cu 56 de locuri în cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kiriţescu” din Bucureşti, având la bază educaţia duală – o îmbinare a informaţiilor teoretice şi practice. Programul are o durată de trei ani şi oferă absolvenţilor de clasa a VIII-a oportunitatea să înveţe meseria de comerciant-vânzător de la profesionişti în domeniu din companiile implicate în proiect.

„Copiii de azi au, poate mai mult ca niciodată, nevoie de modele profesionale, iar Şcoala Comercială Austriacă din România le dă elevilor ocazia să interacţioneze cu cei mai buni profesionişti din departamentele desemnate ale companiilor partenere în proiect, aceştia devenindu-le, practic, mentori. Ambasada Austriei a iniţiat acest proiect pentru a veni în întâmpinarea nevoii de tineri profesionişti a companiilor prezente în România. În acest demers ne-am bucurat de suportul Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi al Primăriei Sector 6, care ne-au ajutat să dezvoltăm proiectul”, a declarat Rudolf Lukavsky, Consilier Comercial la Ambasada Austriei – Secţia Comercială.

Companiile partenere în proiect vor asigura pregătirea practică a tinerilor alături de cei mai buni profesionişti în domeniu, iar, la finalizarea cursurilor, absolvenţii o’SCAR vor avea prioritate în procesele de recrutare ale celor şapte retaileri.
Beneficiile cursurilor Şcolii Comerciale Austriece din România includ, de asemenea, o bursă lunară de până la 400 de lei, în funcţie de rezultatele obţinute, decontarea costurilor de transport în comun pe durata activităţii şcolare şi acordarea unui certificat profesional recunoscut pe plan european. De altfel, elevii o’SCAR vor învăţa şi limba germană pe parcursul celor 3 ani de studii.

Prima etapă de înscriere în program se va desfăşura în perioada  8 – 12 iunie 2015 şi pe 15 iunie, urmând ca alte două etape să aibă loc între 20 – 21 august 2015 şi 3 – 4 septembrie 2015. Admiterea va implica şi un proces de preselecţie, în care candidaţii vor da un test scris şi vor susţine un interviu cu reprezentanţi ai companiilor partenere în proiect. Prima etapă de preselecţie va avea loc în perioada 16 – 18 iunie 2015, iar a doua pe 24 august 2015. Dacă numărul de candidaţi admişi va fi mai mare decât numărul de locuri, se va organiza o etapă suplimentară de admitere.

Mai multe detalii despre înscriere şi proiect se pot afla direct de la Colegiul Economic „Costin C. Kiriţescu”, Str. Peştera Dâmbovicioara nr. 12, Sector 6, Bucureşti (staţia de merou Lujerului), website: www.kiritescu.ro.
Şcoala Comercială Austriacă din România este un proiect educaţional susţinut de Ministerul Învăţământului şi Cercetării Ştiinţifice, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi de Primăria Sectorului 6.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandări: