Testul care poate fi făcut acasă pentru evaluarea riscului de Alzheimer. Costă 399 de dolari și e disponibil doar în America

  • Publicat:
Testul care poate fi făcut acasă pentru evaluarea riscului de Alzheimer. Costă 399 de dolari și e disponibil doar în America
Foto: Shutterstock

Evaluarea riscului de Alzheimer poate fi făcută în confortul casei, cu ajutorul unui simplu test de sânge. Acesta este disponibil momentan doar în America și poate fi comandat de pe internet contra sumei de 399 de dolari, scrie agenția Reuters.

Ce măsoară testul pentru evaluarea riscului de Alzheimer 

Testul pentru evaluarea riscului de Alzheimer detectează nivelurile anormale de beta-amiloid, o proteină esențială în declanșarea acestei maladii, care poate fi depistată în sânge cu mulți ani înainte de apariția simptomelor specifice demenței. 

Aceste simptome ale bolii Alzheimer pot fi, în funcție de stadiul în care este descoperită boala, următoarele:

  • tulburări de memorie
  • dificultate în a numi obiecte sau locuri ori de a găsi cuvintele potrivite
  • capacitate îngreunată de luare a deciziilor
  • confuzie
  • dezorientare
  • tulburări de dispoziție
  • nervozitate sau chiar comportament agresiv

Testul îți arată dacă ești la risc să faci boala Alzheimer, înainte să apară simptomele

Denumit AD-Detect, testul pentru evaluarea riscului de Alzheimer la domiciliu costă 399 de dolari și se adresează adulților cu vârsta peste 18 ani care se confruntă cu pierderi ușoare de memorie și care doresc să-și evalueze propriul risc pentru această boală.

De asemenea, este indicat și persoanelor care au suferit lovituri sau intervenții chirurgicale la nivel cerebral ori care au o predispoziție familială la boala Alzheimer. 

Potrivit directorului companiei americane producătoare, „testul te ajută să afli, posibil cu mai mulți ani înainte de a deveni simptomatic, dacă ai un risc de a dezvolta Alzheimer”.

Persoanele interesate pot achiziționa testul de pe site-ul companiei, dar trebuie menționat că acesta nu a fost verificat de FDA, autoritatea americană pentru aprobarea medicamentelor, deoarece nu are această atribuție câtă vreme astfel de teste sunt prescrise de un furnizor de servicii medicale.

Rezultatul testului este ulterior comunicat online persoanei respective, aceasta având posibilitatea de a se consulta cu un medic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult