Testul gratuit pe care îl poți face acasă pentru COVID-19. Acesta reduce numărul cazurilor

  • Publicat:
Testul gratuit pe care îl poți face acasă pentru COVID-19. Acesta reduce numărul cazurilor
Testul de miros pe care îl poți face acasă reduce cazurile de COVID-19/ Foto: Pexels

Pierderea mirosului – anosmia- este un simptom comun al COVID-19. Un om de știință în simțuri senzoriale și un epidemiologist au lucrat în ultimele luni la un test care ar putea încetini pandemia de coronavirus. Un gest banal pe care îl putem face zilnic acasă poate reduce numărul cazurilor de infecție cu SARS-CoV-2.

În octombrie, povestea unei femei care și-a dat seama că ar putea avea COVID-19 după ce nu a mai simțit mirosul cafelei pe care și-o prepara în fiecare dimineață a devenit virală. Când a observat acest lucru, femeia a verificat dacă poate mirosi și un spray iar rezultatul a fost același.

Ea a decis să ia în serios acest semn, s-a autoizolat și a făcut un test de coronavirus, care a venit pozitiv. În felul acesta, femeia nu a transmis virusul și altora și a încetinit lanțul răspândirii virusului ucigaș, potrivit CNN.

Testul gratuit pe care îl faci acasă pentru COVID-19

Potrivit unor estimări, între 44% și 77% dintre cei bolnavi de COVID-19 își pierd mirosul. Mulți nu realizează însă că nu au miros, decât atunci când își propun să miroasă ceva ce ar trebui să aibă un miros specific în fiecare zi, cum ar fi lumânările parfumate.

Cercetătorii încurajează oamenii să miroasă ceva în fiecare zi. Acest obicei poate fi considerat un test pe care îl poate face oricine acasă, oferind un instrument în plus pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Pierderea bruscă a mirosului este un simptom specific COVID-19.

Anosmia (lipsa mirosului) şi ageuzia (pierderea gustului) sunt două simptome frecvent asociate infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, însă aceste manifestări nu par a fi de origine mucosală, arată un studiu publicat în jurnalul american Otolaryngology. Potrivit acestei cercetări realizate de medici din Iran, anosmia indusă de infecţia cu noul tip de coronavirus ar putea fi de origine nervoasă.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult