Ţigările electronice: 380 de cazuri de boli de plămâni, în Statele Unite

Ţigările electronice fac noi victime în Statele Unite. Au fost alarmate 380 de cazuri de boli de plămâni şi cel puţin 6 decese.
  • Publicat:
Ţigările electronice: 380 de cazuri de boli de plămâni, în Statele Unite
FOTO: 123rf.com / Ţigările electronice: 380 de cazuri de boli de plămâni, în Statele Unite

Oficialităţile din Statele Unite anunţă investigarea unei afecţiuni de plămâni misterioase din cauza căreia au murit cel puţin şase persoane din 380 cazuri, anunţă Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor.

Medicii suspectează ţigările electrice ca fiind o posibilă cauză a acestei afecţiuni, care s-a răspândit în peste 36 de state din Statele Unite. Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor confirmă existenţa a 380 de cazuri şi faptul că cel puţin şase persoane au decedat din cauza bolii, pe care doctorii o numesc pneumonie lipoidă, un tip specific de pneumonie care apare atunci când uleiurile ajung în plămâni. Cel mai recent deces este cel al unui bărbat în vârstă de 50 de ani din Kansas, care suferea de anumite afecţiuni de sănătate. Multe cazuri însă sunt şi în rândul tinerilor sănătoşi.

Din 53 de pacienţi care studiau în Illinois şi Wisconsin, media de vârstă era 19 ani, anunţă oficialităţile în New England Journal of Medicine. În cele mai multe cazuri, persoanele care foloseau ţigările electronice, consumau totodată şi nicotină sau THC, un compus din marijuana. În timp ce unele grupuri susţin că au folosit ţigări electronice şi au consumat şi THC, un alt grup de mici dimensiuni susţine că a consumat doar nicotină. Deşi nicio substanţă nu a fost identificată ca principala cauză, multe teste arată un nivel crescut de Vitamina E, alertează Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor.

Vitamina E este folosită în mod normal ca supliment sau în produsele de skincare însă mulţi adaugă uleiul şi alte substanţe în produsele care conţin cannabis, pentru a crea vaporii.

Simptome

Printre simptomele cu care indivizii s-au confruntat se numără pneumonia severă, tuse, febră, stare de oboseală, probleme respiratorii, dificultăţi de respiraţie, unde corpul fie nu poate produce dioxid de carbon, fie rămâne fără oxigen. Rezultatul? Plămânii încetează să mai funcţioneze, iar respiraţia devine tot mai greoaie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult