Tinerii din România adoră acest aliment, dar medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: „Distruge sistemul imunitar”

  • Publicat:
Tinerii din România adoră acest aliment, dar medicul Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă:

Vlad Ciurea, unul dintre cei mai mari medici neurochirurgi, a dezvăluit care este alimentul care distruge sistemul imunitar. Deși iubit de tinerii din România și consumat în exces, acest produs este extrem de dăunător sănătății.

Prof. dr. Vlad Ciurea, despre produsele care ne distrug sănătatea

Sistemul imunitar joacă un rol esențial în prevenirea, detectarea și tratarea bolilor și infecțiilor. Este format din mecanisme complexe care acționează împotriva patogenilor invazivi și are capacitatea de a se adapta în permanentă la schimbările de mediu.

Putem stimula sistemul imunitar prin alimentație, exercițiu fizic, odihnă, etc – de fapt, printr-un stil de viață sănătos și echilibrat.

„De la alimentație provin toate lucrurile bune de care are nevoie întreg organismul și de la alimentație pornesc și toate lucrurile rele. De la egipteni se știe că toate lucrurile rele pleacă de la alimentație. Există o mulțime de alimente care plac creierului. Creierul se bucură de aceste alimente”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea la Antena 3.

„Alimentele care atacă sistemul imunitar constau în alimentația asta compulsivă, de tip street food, junk food, fast food, o alimentație care combină niște substanțe care nu sunt benefice omului”, l-a completat și Aurelian Vasile, expert naturopat.

La fel ca restul corpului, sistemul imunitar are nevoie de hrană, odihnă și un mediu sănătos pentru a rămâne puternic. Anumite modificări ale stilului de viață pot stimula sistemul imunitar, iar în acest fel pot fi evitate bolile. Iată ce trebuie să faci pentru a stimula sistemul imunitar:

  1. Renunță la fumat

  2. Menține o greutate corporală sănătoasă

  3. Adoptă o dietă sănătoasă (fructe, legume, cereale integrale)

  4. NU abuza de alcool

  5. Odihnește-te suficient

  6. Gestionează stresul

  7. Menține-te activ din punct de vedere fizic

  8. Hidratează-te suficient

Chips-urile, cele mai nocive

Potrivit celor doi specialiști, este bine să evităm grăsimile de tip trans, care pot crește inflamatia în corp și afecta în mod negativ funcționarea acestuia. Totodată, indicat ar fi să reducem consumul de alimente procesate sau bogate în zahăr.

Mai mult, produsele sărate, precum chips-urile în special – acestea slăbesc sistemul imunitar, declanșează inflamarea țesuturilor și cresc riscul de boli autoimune. Așadar, de evitat și acestea.

Nici băuturile acidulate nu sunt prea indicate, dacă vrem un sistem imunitar puternic.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”