O fetiță de 3 ani a murit, după ce a fost uitată de tatăl ei într-o mașină încinsă

O fetiță de trei ani, Charlotte Jones, a murit într-o mașină încinsă în Arizona după ce tatăl ei, Scott, a uitat-o în scaunul auto.
  • Publicat:
O fetiță de 3 ani a murit, după ce a fost uitată de tatăl ei într-o mașină încinsă

O fetiță de trei ani a murit într-o mașină încinsă de căldură, după ce tatăl ei a uitat că ea era prinsă în centurile scaunului auto.

Fetița de 3 ani care a murit în mașina încinsă

Micuta Charlotte Jones a rămas acasă fiind bolnavă în ziua în care tatăl ei, Scott, și-a dus cealaltă fiică la școală, condorm rutinei zilnice. Însă, când Scott s-a întors acasă cu Charlotte încă în spatele mașinii, a uitat că nu o lăsase și pe ea la școală în acea dimineață. Mai departe, bărbatul a intrat în casă și și-a deschis laptopul pentru a începe munca.

Bărbatul din Arizona, acolo unde temperaturile au crescut peste 36 de grade Celsius, și-a da seama abia după patru ore că micuța lipsește. Soția sa a sunat să verifice ce fac, iar tatăl și-a amintit că fiica sa era încă în mașină. Într-o declarație sfâșietoare, mama fetiței decedate, Angela, a povestit cum vocea soțului ei a început să se schimbe la telefon.

„Dintr-o dată am putut auzi panica în vocea lui. Inițial am crezut că ea a ajuns în piscină sau ceva de genul acesta, și apoi el a spus: ‘Oh, Doamne, cred că nu am scos-o din mașină’. Apoi și-a amintit ce se întâmplase și a alergat spre aleea unde era parcată mașina familiei.”, a spus Angela.

Scott a sunat imediat la 911, dar a fost prea târziu. Fiica lor a cedat căldurii și a murit în mașină.

Pericolul din mașinile supraîncălzite

Janette Fennell, fondatoarea Kids and Car Safety, un grup care colectează date despre decesele copiilor în mașinile supraîncălzite, spune că aproximativ 55% dintre decesele copiilor în mașini fierbinți pot fi atribuite faptului că aceștia sunt lăsați în mod inconștient în vehicule.

Fennell a spus că, în timp ce decesele copiilor în scaunele auto din față au scăzut datorită interzicerii scaunelor de copii pe scaunele din față, decesele din cauza insolației în vehicule au crescut și au rămas la un nivel ridicat. Grupul a înregistrat cel puțin 1.083 de decese în mașini fierbinți din 1990 până în 2023, cu 29 de decese anul trecut și 36 de decese în 2022. Lunile de vară sunt cele mai frecvente pentru astfel de tragedii.

Doi părinți au fost arestați după ce și-au lăsat copiii într-o mașină încinsă

Săptămâna aceasta, doi părinți din Indiana au fost arestați după ce și-au lăsat copiii într-un SUV, pe timpul unei zile toride. Cei doi au intrat într-un magazin, iar copiii au rămas în vehiculul care s-a încins rapid, deoarece au lăsat aerul condiționat oprit, geamurile închise și ușile blocate.

După câteva minute, temperaturile din interiorul vehiculului au crescut rapid la aproximativ 52°C – o temperatură la limita inferioară a setărilor majorității cuptoarelor. Copiii au stat în mașină timp de aproximativ 40 de minute, conform Departamentului de Poliție Lawrence, după care ofițerii au fost chemați la fața locului, ajungând în jurul orei 19:08 EDT. Un trecător a observat copiii blocați în vehicul, care nu funcționa, și a apelat 911.

Unul dintre copii transpira abundent, în timp ce celălalt era dezorientat, au spus polițiștii. Nu a fost clar câți ani aveau. Copiii au fost salvați și ambii au fost declarați în afara oricărui pericol, au dezvăluit autoritățile.

Părinții lor, Mirianne Pierre și Watson Joseph, au fost arestați și duși la închisoarea din comitatul Marion sub acuzația de neglijență față de copii.

Cei mici au fost plasați în custodia Departamentului de Servicii pentru Copii. Sergentul Anthony Patterson de la Poliția Metropolitană din Indianapolis a declarat pentru postul local WXIN:

„Nu vrem niciodată să ne lăsăm copiii nesupravegheați, cu atât mai puțin când este cald afară. În momentul în care oprim motorul, temperaturile cresc foarte rapid.”

Sursă – https://www.mirror.co.uk/news/us-news/girl-3-died-blisteringly-hot-33076899?utm_source=upday&utm_medium=referral&utm_source=taboola&utm_medium=display&utm_campaign=organic

Sursă foto – DimaBerlin / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc